ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ……

Πόσα εργαλεία έχεις; Τα επικαλείσαι, τα μετράς, τα προσμετράς, τα εξαργυρώνεις; Γιατί κληροδοτήσαμε τις αισθήσεις; Δεν μας λυπήθηκε ούτε Ο Θεός; Βραδυνές αναζητήσεις, σκοτεινές ανακαλύψεις.

Αισθήσεις. Πέντε είπαν είναι οι αισθήσεις; ΛΑΘΟΣ. Είναι πάνω από δέκα! Έξι για διαίσθηση, επτά για φοβίες, οχτώ για έρωτα, εννέα για τρέλα και δέκα για το άπειρο. Πέντε οι αισθήσεις μόνο, σοβαρευτείτε πια!

Κοιτάς κάποιον στα μάτια και σου λέει τόσα χωρίς λέξεις, λες να είναι μόνο το οπτικό νεύρο αυτό; Αγγίζεις κάποιον και ξαναγεννιέσαι, λες να είναι σκέτη αφή αυτό; Όχι, οι αισθήσεις δεν είναι πέντε, δεν είναι καν έξι μόνο! Έχουν όνειρα, έχουν δάκρυ με αλμύρα καυτή, έχουν ανατριχίλα χωρίς προφανή εξήγηση. Ακόμη κι η αναπνοή μοιάζει αίσθηση γιατί ακούς τη σιωπή σου. Εισπνέεις εσένα, εκπνέεις αυτόν που δεν θέλεις πια.

Μη μου μιλάτε για πέντε αισθήσεις, θα σας βρω αδιάβαστους, η ψυχή είναι αίσθηση, είναι κεραία, είναι όχημα, είναι το παν. Προδίδει το μυαλό της για να σωθεί, πιστεύει στον εαυτό της για να βρεθεί. Όχι, οι αισθήσεις δεν είναι μόνο πέντε… Όχι…