ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ακούει Κανείς?

Avatar
Written by admin

Γράμμα στη Μαμά και στον Μπαμπά

Μην κατηγορείς μπαμπά την μαμά μπροστά μου και εσύ μαμά τον μπαμπά μπροστά μου, είμαι το παιδί σας με αποκτήσατε μαζί και όχι ο διαιτητής σας ή ο δικηγόρος που πρέπει να διαλέξει πλευρά γιατί όπως δεν θα ξεχωρίζεις τα δύο σου παιδιά δεν μπορώ να ξεχωρίσω τους δύο μου γονείς. Δεν με αφορά αν βριστήκατε δεν με νοιάζει αν ένας από τους δύο απατηθηκε και ήταν η αιτία χωρισμού. Η σεξουαλική σας ζωή δεν αφορά ένα παιδί.

Λεφτά; Διατροφή; Τι είναι αυτό; Θα γεμίσει την ψυχή μου; Την καρδιά μου; Όταν φύγει ένας από τους δύο σας αυτά θα με καλύψουν; Όχι, αλλά πάντα θα θυμάμαι τη βόλτα με τον πατέρα να με πιάνει από το χέρι…. Τη βόλτα με την μαμά και ας μην μου αγόρασε παιχνίδι. Έχω παιχνίδια… Έχω ρούχα…. Αλλά που είναι η μαμά και μπαμπάς μου;

Σας παρακαλώ όσο και να πληγωθήκατε σταματήστε να επιδιώκετε την προσοχή, λες και είστε το κέντρο του κόσμου… Το κέντρο είμαι εγώ και τον κόσμο θα μου τον δείξετε εσείς.

Ναι θέλω μαζί σου χρόνο είσαι η μάνα μου….. Μα θέλω να δω τον πατέρα μου. Ζηλεύω να μου λένε τα άλλα παιδιά έπαιξα με τον μπαμπά μπάλα… Πήγα με τον μπαμπά στο πάρκο…. Ο μπαμπάς μου και η μαμά μου ήταν στην παρέλαση και με καμαρώσανε και οι δύο…..

Πολύ θα θελα να κόψω βασιλόπιτα… Και με τους δύο… Να κάνουμε μια συμφωνία; Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα κάνω με τη μαμά… Την πρωτοχρονιά με τον μπαμπά… Του χρόνου εναλλάξ και το Πάσχα το ίδιο…… Το καλοκαίρι είναι 3 μήνες όχι 3 μέρες… Προλαβαίνετε να με δείτε και οι δύο.

Δεν με αφορά αν το Σαββατοκυρίακο ο μπαμπάς μου θα βγει με την γκόμενά του. Σας το ξανάπα το κρεβάτι σας αφορά τους φίλους σας τους γονείς σας… Εγώ δεν δήλωσα πως θέλω να γίνω σεξολόγος όταν μεγαλώσω. Δεν φαντάζεσαι πόσο με πλήγωσες όταν τιμωρούσες για εκείνη την διατροφή που δεν μπήκε, να μου στερήσεις να τον δω και να με δει… Είμαι παιδί όχι ενοικιαζ’ομενο δωμάτιο…

Αν συνεχίσετε έτσι να θυμάστε πως δεν θα μαι πάντα παιδί…. Θα ανοίξω την πόρτα θα βγω και θα την κλείσω και στους δύο σας…. Μάθετε μου την αγάπη και όχι το μίσος η καρδιά μου δεν μπορεί να το αντέξει.

Ειρήνη Αγγελικούδη