ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΓΑΠΗΣ

Όρος παράξενος. Ψυχαναλυτικός. Ω παρεξηγημένη ψυχανάλυση, σε φοβήθηκαν με τα πούρα σου! Αντικείμενα αγάπης μας περιτριγυρίζουν συνέχεια και ούτε το καταλάβαμε. Ο συνηθισμένος καφές με την μυρωδιά της κανέλας που θυμίζει κάτι από γιαγιά, το ντουλάπι με τα τάπερ, που αρνείσαι πεισματικά να τακτοποιήσεις γιατί μοιάζει με το χάος της εφηβείας που όμως πλέον το ορίζεις εσύ.

Αντικείμενα αγάπης γίνονται ασταμάτητα όλα όσα προσδέσαμε και απογειωθήκαμε με αυτά σε κάθε πτήση ενός νέου εαυτού, σε κάθε νέα περίοδο της ζωής μας, σε κάθε έκπληξη, καλή ή κακή. Αντικείμενο αγάπης ακόμη και οι καραμέλες που ο περιπτεράς θα σκεφτεί μόλις σε δει γιατi σε συνδύασε με αυτές.

Αντικείμενα αγάπης γίνονται πολλά που μας συνόδευσαν σε μέρη γνωστά και άγνωστα, σε μέρη που περιγράφονται με λέξεις και άλλα χωρίς αυτές. Αντικείμενα αγάπης ξεκινούν διαδρομή μέσα μας από χνουδωτά αρκουδάκια, ιχνηλατούν σε κοσμήματα του κόσμου και καταλήγουν σε απλές βουβές ματιές πριν κλείσουμε τα μάτια.

Αντικείμενο αγάπης γίνεται κάθε όχημα για να γνωρίζουμε ποιοι ήμασταν, ποιοι θέλαμε να γίνουμε και το κενό ανάμεσά τους.

Ο κόσμος είναι γεμάτος αντικείμενα. Ποτέ δεν είναι κακά από μόνα τους. Εξαρτάται από τη χρήση που θα τους κάνεις. Θα είναι Δούρειοι Ίπποι για να συναντήσεις την αγάπη ή θα σταθείς μόνον σε αυτά;