ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ …..

Τραβάς σεντόνι. Κάθε μέρα ένα ύφασμα αφαιρείται. Κάθε στιγμή κάτι καταλαβαίνεις για σένα. Όλος ο κόσμος δεν χωρά πουθενά αν δεν είναι πρώτα μέσα σου. Κόσμημα ο κόσμος μόνο αν ξεκινά από σένα. Αλλιώς ο κόσμος γίνεται κόλαση. Κουράστηκα και τελείωσα με τα κηρύγματα για εγωισμούς που καταδικάζουν σε θανατική ποινή την αυτο-αγάπη. Αν αγαπάς εσένα γίνεσαι κακός, γίνεσαι εγωιστής.

Απέτυχα σε όλα τα μαθήματα εγωισμού γιατί δεν είχα τρόπο ούτε αυτόν σε αυτόν να εκπαιδευτώ! Ούτε στα προαπαιτούμενα μαθήματα της νεότερης εφηβείας πέρασα, μεταξεταστέα και ‘κει!! Ποιος μας δίδαξε να αγαπούμε το θέλημα μας; Ποιος τίμησε το αυτόβουλο όνειρο ενός προσωπικού γίγνεσθαι; Κανείς!

Οι γονείς ήθελαν τη γειτόνισσα ευχαριστημένη, το σχολείο την τάξη ήσυχη και η εκκλησία το Θεό συγχωρητικό στην μεγάλη αμαρτία που δεν προλάβαμε να κάνουμε ακόμα. Βαρέθηκα την άγνοια πιο πολύ από την τρέλα. Στην τρέλα κάτι θα μάθεις, ενώ στην άγνοια θα χάσεις πολύτιμο χρόνο κι ελπίδα. Θα χάσεις τα πάντα στην άγνοια.

Αποκάλυψη είναι ο κάθε άνθρωπος μα δεν το ξέρει ούτε αυτός. Ζει σαν μηχανή σε εργοστάσιο που ούτε ξέρει τι παράγει. Δεν υπάρχει μία αλήθεια γιατί κάθε άνθρωπος είναι μια αποκάλυψη αλλά η αλήθεια είναι μία: ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Τραβάς σεντόνι…Ξεπροβάλλει το γλυπτό…Με λένε Χριστίνα. Είμαι μια αποκάλυψη. Εσείς;