ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΑΓΑΠΗ

Η αγάπη είναι εμβόλιο. Ενισχύει το ανοσοποιητικό βάζοντας το μικρόβιο σε δόσεις που αντέχεις. Έχεις αναρωτηθεί τι κάνει ένα εμβόλιο; Αυτό είναι η αγάπη. Αναβάθμιση λογισμικού, ενίσχυση ανοσοποιητικού. Πίστεψες ποτέ ότι θα θεράπευες ποτέ την -εν δυνάμει- αρρώστια με κάτι λιγότερο από μικρόβια; Μετά το εμβόλιο έχεις πυρετό μα είσαι για πάντα θεραπευμένος από αυτό. Βάλε μου ψέματα να τα βρω, βάλε μου μικρόβια να τα καταρρίψω. Και αν ακόμη με νικήσουν, θα έχω αφήσει τόση νεραϊδόσκονη, που ο θάνατος θα μοιάζει με ζωή και η αρρώστια με αφύπνιση.

Εμβόλιμη αγάπη είναι παντού σαν αγέρας που κινεί το φύλλωμα και ακούγεται σε όποιον έχει ησυχία μέσα του να ακούσει. Δεν αγαπάς αν δεν έχεις ησυχία μέσα σου και δυστυχώς καμιά φορά η ησυχία επιβάλλεται μέσα από πόνο και περιορισμό. Μα είναι ακόμη στο φάσμα της εμβόλιμης αγάπης.

Γκρινιάξαμε γιατί ο σύντροφος δεν είναι αυτός που περιμέναμε. Μα δεν γίναμε εμείς αυτό που περιμέναμε. Λάθος που περιμέναμε. Έπρεπε απλώς να κάνουμε εμβόλιο αγάπης. Πήγαινε να ακούσεις άνθρωπο να σου μιλάει, δες χαμόγελο από άστεγο σαν του δώσεις ένα πιάτο φαΐ, ζήτα συγγνώμη κι ας δε φταις. Θα δεις μεταμόρφωση, αναμόρφωση και μόρφωση ψυχών.

Όλα τα κάνει η αγάπη γιατί αυτή ενώνει, αυτή εξουσιάζει με σκυμμένο κεφάλι και σιωπή. Όποιος φωνάζει δεν έχει πολλά να πει. Όποιος σιωπά τα λέει όλα. Αγάπα δωρεάν, χωρίς επευφημίες και νάζι.

Αγάπα έτσι γιατί γουστάρεις την εμβόλιμη αγάπη, γιατί έτσι… Έτσι απλά.