Κοινωνικά

Εσύ απλά θα φωνάζεις Μαμά……….

Written by admin

     Μια φορά και ένα καιρό ένα παιδί ήταν η σειρά του να γεννηθεί και να έλθει στη γη.

     Μια μέρα το παιδί ρώτησε το Θεό, “Μου είπαν  ότι θα με στείλεις αύριο στη γη…. αλλά πως να ζήσω εκεί τόσο μικρό και αβοήθητο?” Ο Θεός απάντησε, “Μέσα στους τόσους Αγγέλους έχω διαλέξει έναν και για σένα. Θα σε περιμένει και θα σε φροντίζει στη γη”.

     “Αλλά”, είπε το παιδί, “εδώ στον Παράδεισο δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τραγουδώ και να γελώ. Μόνο αυτά χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένο”. Ο Θεός είπε, “‘Ο Άγγελος σου θα σου τραγουδά κάθε μέρα. θα νιώθεις την αγάπη του Αγγέλου σου  και θα είσαι ευτυχισμένο.”

     Όμως είπε το παιδί, πως θα μπορώ να καταλάβω όταν οι άνθρωποι μου μιλούν αφού δεν ξέρω τη γλώσσα τους?” “Αυτό είναι εύκολο”, είπε ο Θεός, “Ο Άγγελος σου θα σου λέει τις πιο όμορφες και γλυκές λέξεις που άκουσες ποτέ σου κι έτσι με πολλή υπομονή και φροντίδα ο Άγγελος σου θα σου μάθει πως να μιλάς.”

     Το παιδί κοίταξε ψηλά στο Θεό και είπε, “και τι θα κάνω όταν θέλω να μιλήσω σε Σένα?” Ο Θεός χαμογέλασε στο παιδί και του είπε, “Ο Άγγελος σου θα σου βάλει τα χέρια μαζί και θα σου δείξει πως να κάνεις την προσευχή σου”.

     Το παιδί τότε είπε, “Έχω ακούσει ότι στη γη υπάρχουν κακοί άνθρωποι. Ποιος θα με προστατεύει?” Ο Θεός έβαλε το παιδί στην αγκαλιά του λέγοντας, “Ο Άγγελος σου θα σε προστατεύει ακόμα κι αν αυτό σημαίνει το δικό του κακό.”

     Το παιδί ήταν λυπημένο και είπε στο Θεό, “Αλλά θα είμαι πάντα λυπημένο επειδή δεν θα  μπορώ να σε βλέπω πια.” Ο Θεός αγκάλιασε το παιδί, “Ο Άγγελος σου θα σου μιλά πάντα για Μένα και θα σου δείξει το δρόμο να έλθεις πίσω σε Μένα. Άλλωστε εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σου.”

     Εκείνη τη στιγμή απόλυτη γαλήνη ήταν στον Παράδεισο, αλλά φωνές από τη γη μπορούσαν ήδη να ακουστούν. Το παιδί αμέσως ρώτησε απαλά, ‘Ω Θεέ μου αν είναι να φύγω τώρα, πες μου σε παρακαλώ το όνομα του Αγγέλου μου!” Ο Θεός απάντησε, “Το όνομα του Αγγέλου σου δεν είναι σημαντικό…… αλλά εσύ απλά θα φωνάζεις Μαμά……..