ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ

Έγινε υπερπαραγωγή, άπιαστο όνειρο και βίωμα άπειρης οδύνης. Η αγάπη δεν είναι δύσκολη, είναι συγκεκριμένη. Η μάνα που δεν αγαπά δεν είναι δύσκολη να την αντέξεις, είναι δύσκολη να την καταλάβεις.

Η αγάπη δεν είναι δύσκολη, είναι ξεκάθαρη, πεντακάθαρη σαν φρεσκογυαλισμένος καθρέπτης, σαν ψυχή που μόλις αφυπνίστηκε, σαν όνειρο που προμηνύει το μέλλον, σαν μέλλον που επιβεβαιώνει το παρόν. Η αγάπη του έρωτα είναι μία, δεν έχει μελόδραμα, δεν έχει επαιτεία, δεν έχει κακοποίηση, δεν έχει μπέρδεμα. Είναι ήλιος που φωτίζει, σιωπή που εξηγεί το θόρυβο του νου, είναι όλα όσα δεν είναι μετρήσιμα, χειροπιαστό και περιορισμένο.

Ο έρωτας -που τόσο της μοιάζει- δίνει φωτιά μα δεν καίει αν αγαπάς, ανάβει σε καντήλι τις αισθήσεις για να προσλάβει την αγάπη. Η αγάπη είναι μία μα ξεκινά από χίλιες μεριές. Από μητρότητα, φιλία, έρωτα, ανάγκη, ένα τραγούδι, ένα νανούρισμα, μία αγκαλιά. Η αγάπη δεν είναι δύσκολη, είναι δυσνόητη για όσους την πολεμούν με το μυαλό μα αιώνια φίλη αν υποταχθούν σε αυτήν.

Η αγάπη δεν έχει αυτολύπηση γιατί όλα έχουν αξία, όλα έχουν νόημα, το άλγος έχει δίδαγμα και το δάκρυ περνάει τις εξετάσεις για το επόμενο μάθημα. Η αγάπη δεν έχει πολλά λόγια, δεν έχει αναλύσεις ούτε παρορμήσεις. Η αγάπη είναι ποτάμι που σε πάει μπροστά αρκεί να μη του επιβάλεις τον τρόπο.

Η αγάπη είναι μία, είναι βασίλισσα και το στέμμα της είσαι εσύ.