ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ

Επιτέλους μια λέξη γεμάτη εικόνες. Ξυλοπόδαρος στον βυθό! Θα απορείτε τι εννοεί ο ποιητής. Η επιφάνεια της θάλασσας έχει τρικυμίες, μπουνάτσες, καράβια και σχεδίες. Μπες στο βυθό, δεν θα βρεις τίποτα να σε ταράζει. Βυθός γεμάτος πλούτο και ησυχία, έτσι είναι η πραγματική εικόνα του ανθρώπου. Εκεί που βυθίζεται και χάνεται, εκεί να βρίσκει τον εαυτό του.

Ο κόσμος ασχολείται συνέχεια με την επιφάνεια της θάλασσας γιατί εκεί έμαθε να παλεύει με το μυαλό του. Εκεί έμαθε να ψάχνει ο,τι είναι ορατό στο μάτι και απτό στο χέρι μα η αληθινή όραση και αφή βρίσκονται στον βυθό. Εκεί έχει ησυχία, εκεί έχει εσένα που ενώ δεν ακούς τίποτα, νιώθεις και γίνεσαι τα πάντα.

Πόσες ζωές χάσαμε στη θαλασσοταραχή ενώ είχαμε όμορφη άμμο να ξαπλώσουμε πάνω της; Έχεις παρατηρήσει πως χάνεται η βαρύτητα όταν κολυμπάς στο νερό; Χάνεται το βάρος και σε βρίσκει το βάθος. Ξυλοπόδαρος είμαι, κάθε μέρα στυλώνω πόδια στον απύθμενο ωκεανό και γειώνω εκεί τη ζωή μου, δηλώνω εκεί παρουσία και ο,τι δεις έξω από την επιφάνεια του νερού άκου…ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ… Είναι επηρεασμένο από το νόμο της βαρύτητας.