ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ……

Οι σχέσεις των ανθρώπων μοιάζουν με νέκταρ μα είναι ψωμί. Είναι ψωμί να αλείψεις εκεί βούτυρο να χορτάσεις πρωινό και να σε βγάλει σίγουρα μέχρι το απόγευμα! Οι άνθρωποι θεωρούν πολυτέλεια αυτό που κάνουν με τους ανθρώπους, ενώ τους ανθρώπους τους έχουν δεδομένους.

Είναι το αντίστροφο. Πολυτέλεια είναι αυτό που κάνεις μαζί τους ενώ οι ίδιοι είναι το σιτάρι να φτιάξεις ψωμί. Μη θεωρήσεις καμία σχέση δεδομένη, μη πιστέψεις πως για να είσαι εδώ με κάποιον δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα, απλώς βρες τρόπο να εξετάσεις αν αυτό που σου ζητά να κάνεις είναι πρωτίστως αγάπη ή όχι.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το Α και το Ω γιατί εκεί θα γίνεις Ισαάκ που παραλίγο να τον θυσιάσει ο Αβραάμ,,μα στο τέλος σώθηκαν και οι δύο επιβεβαιώνοντας την αγάπη τους στο Θεό. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ζωοποιό αίμα που θρέφει ιστούς, είναι οξυγόνο που ενεργοποιεί τα ζωτικά όργανα και στο τέλος γίνεται εκείνη η ασύλληπτη σύσπαση της μήτρας που θα γεννήσει αγάπη.

Μην παλέψετε για τίποτε περισσότερο από αυτό, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι το παν, είναι η γη που δέχεται τα ξερά φύλλα και τα κάνει λίπασμα για να ζήσουν οι επόμενοι και οι αιώνιοι. Αλλιώς δε ζούμε, δεν αναπνέουμε, κινδυνεύουμε να μην υπάρξουμε καν.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι με τον στρυφνό γείτονα που θα του χαμογελάσεις, με τον εξαντλημένο περιπτερά που θα του ζητήσεις τσιγάρα ευγενικά, με τον φούρναρη που θα έχεις υπομονή στην ουρά, αλλά κυρίως με τον εαυτό σου που σε θέλει σε συνεχή αλληλογραφία, να λες κάθε μέρα σ’αγαπώ, σε ευχαριστώ και συγγνώμη για κάθε φορά που είτε πέτυχες σε κάτι, είτε απέτυχες σε αυτό αλλά κυρίως για όσα κατάλαβες.

Είμαστε όσα καταλαβαίνουμε και καταλαβαίνουμε πάντα μόνο όσα είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε. Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι το μόνο φάρμακο της ψυχής.