ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ……

Προσκύνημα η ζωή σου αν την νιώσεις καλά. Όσοι τη βλέπουν από κλειδαρότρυπα την προσκυνούν, μα όσοι ανοίγουν την πόρτα γίνονται προσκύνημα οι ίδιοι.

Η αυτογνωσία δεν είναι πολυτέλεια, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Απαντήσεις δίνουμε όλοι, μα ποιος έθεσε τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό του; Η ζωή δεν είναι απάντηση στην ύπαρξη μας. Είναι η ερώτηση. Γιατί είμαι εδώ; Αυτό ήθελα να ζω; Είχα όνειρα για κάτι διαφορετικό;

Η απάντηση δεν είναι ζωή, είναι αιωνιότητα. Όποιος ψάχνει το χαμένο θησαυρό στον κήπο, θα παίξει σκοτεινό δωμάτιο στο σαλόνι. Δεν έχει τίποτα έξω, όλα είναι μέσα. Προσκύνημα είναι η ζωή μας, γόνατα που λυγίζουν, απλές φορεσιές και δακρυσμένα μάτια.

Όχι, το πάτωμα δεν προσφέρεται για κατάθλιψη αυτή τη φορά. Προσφέρεται μόνο για ένωση με το νόμο της βαρύτητας. Εκεί που το σώμα μένει ακίνητο για να αναλάβει –επιτέλους- η ψυχή. Το πρόσεξες; Αν δεις ανθρώπους να τρέχουν σαν τρελοί, ψάξε σε ποιο μέρος άφησαν μόνη την ψυχή τους. Μα αν σε κοιτούν σχεδόν ακίνητοι στα μάτια, βρες παιδική χαρά και για τους δυο σας.

Προσκύνημα λοιπόν. Ούτε ιδέες, ούτε δόγματα. Μόνο η αεικινησία της αγάπης.