ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

Έχεις Βρει τη Συντροφική Αγάπη?

Έχεις βρει τη συντροφική αγάπη όταν: Ενώ ξεκίνησες αγαπώντας το κοινό, κατέληξες να υπεραγαπάς το διαφορετικό ανάμεσά σας. Γνωρίζεις πως όσες πόρτες και αν χτυπήσουν σε τσακωμό, πάντως η πόρτα είναι όριο και η έξοδος από αυτήν δεν είναι πιθανότητα.

Ο σεβασμός δεν είναι μόνο στα λόγια και τις πράξεις, είναι στη διάθεση ψυχής και κυρίως όταν δεν βλέπει κανείς. Σου έχει φανεί αδιανόητο να αποφασίσεις για κάτι χωρίς να αναρωτηθείς ποια θα ήταν η δική του γνώμη, έστω και αν κατά βάθος την υποπτεύεσαι. Συν-υπάρχετε μαζί όμως αν κάποιος μείνει στάσιμος, ο άλλος του βάζει σειρήνες, συναγερμούς και κατσαρόλες στο κεφάλι για την αφύπνιση. Όταν η κύρια σχέση με καναπέ είναι για να αγκαλιαστείτε.

Ο έρωτας βαθαίνει, γίνεται πιο απλός, μεστός και σιωπηλός. Όταν συνεννοείστε με λιγότερες λέξεις και περισσότερα βλέμματα. Η εκατέρωθεν φροντίδα και προστασία δεν είναι δεδομένη, όμως γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας. Ο ένας γίνεται φάρος να φωτίσει σκοτεινά σημεία του άλλου και λιμάνι να κλάψει για αυτά, χωρίς λύπηση, χωρίς απελπισία ούτε και φόβο.

Όταν ενώ δε σώζει ο ένας τη ζωή του άλλου πάντως τη σπρώχνει στην αλήθεια και μακρυά από το ψέμα. Κυρίως όμως… Όταν ξέρεις πως τελείωσε ο πόλεμος μέσα σου γιατί πλέον νιώθεις έτοιμος να κλειδώσεις τα όπλα στη βιτρίνα γιατί δεν έχεις τίποτα να αποδείξεις, τίποτα να ανταγωνιστείς, τίποτα να εξουσιάσεις.

Έχεις βρει την αγάπη όταν πλέον δεν χρειάζεται πια να της υπαγορεύεις εσύ το δρόμο. Απλώς ακολουθείς.