ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΩ………!

Δεν στο επιτρέπω πια, όχι! Δεν σου επιτρέπω να με αποκαλείς ανάπηρη επειδή απέτυχα σε κάτι. Δεν σου επιτρέπω να βρίσκεις παντού ελλείψεις και να κρύβεσαι πίσω από αυτές περιμένοντας με στην γωνία. Δεν επιτρέπω πια να με κατηγορείς για όσα έμειναν στάσιμα από λάθος, άγνοια ή αστοχία. Δεν επιτρέπω πια σε τίποτα που μυρίζει θανατίλα έξω μου να σιγοκαίει ο,τι παλεύει να ζήσει μέσα στη ζώσα ψυχή μου.

Δεν επιτρέπω πια θυμό για κάτι που δεν σώζεται, δεν επιτρέπω αυτολύπηση για ό,τι μπορεί να αλλάξει. Δεν σου επιτρέπω πια πολύχρωμες κορδέλες του κόσμου που γυρίζουν και ζαλίζουν ενώ μένεις καρφωμένος στην άγονη γη της κενής σχέσης. Δεν επιτρέπω σε ανθρώπους-φαντάσματα να δανείζονται τα δικά μου πάλλευκα σεντόνια για να μπουν σαν νικητές ενώ βγαίνουν σαν κλέφτες.

Δεν επιτρέπω πια την αυτο-αμφισβήτηση γιατί όσα δεν καταφέραμε να καταπιούμε δεν σημαίνει πως δεν τα μασήσαμε. Όποιος φτύνει δεν σημαίνει πως δεν έχει στομάχι. Δεν σου επιτρέπω να σκέφτεσαι για μένα χωρίς εμένα, δεν σου επιτρέπω να εμποδίζεις αγάπη και αλήθεια μέσα μου ακόμη και όταν αυτές με πονούν.

Δεν επιτρέπω στο ψέμα της δικής σου μαύρης τρύπας να εξαθλιώνει ο,τι είναι ζωή κι έρωτας για τη ζωή μέσα μου. Δεν σου επιτρέπω να μου στερείς το παρόν επειδή έγινες καλός αγωγός του παρελθόντος ή ψευδοπροφήτης του μέλλοντος. ΔΕΝ επιτρέπω πια τίποτε λιγότερο απ’ ό,τι μπόρεσα να γίνω με ή χωρίς οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλον. Δεν σου το επιτρέπω. ΟΧΙ. (διάλογος με το «εγώ»)