Ταξίδι

Η Χάλκη της Γαλήνης, της Ηρεμίας και του Ρομαντισμού

Written by admin

Αποτέλεσμα εικόνας για χαλκη φωτογραφιες

Η Χάλκη ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων με 478 περίπου κατοίκους, βρίσκεται 5 μίλια δυτικά από το ακρωτήριο Αρμενιστής της Ρόδου. Ένα νησάκι με πολλούς κρυμμένους θησαυρούς, γι αυτούς που αγαπάνε την ηρεμία.

Μόλις αντικρίσετε το λιμάνι και το μοναδικό οικισμό του  νησιού θα σας καταβάλει μια ήρεμη και γλυκιά ρομαντική ατμόσφαιρα.

Στη Χάλκη οι κάτοικοι κινούνται με χαλαρούς ρυθμούς, δίνοντας σας την ευκαιρία να βολτάρετε ανάμεσα σε αρχοντικά, αναπαλαιωμένα σπίτια, στα πανηγύρια να χαρείτε βουτιές στα διάφανα νερά, ή να απολαύσετε το ουζάκι σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για χαλκη φωτογραφιες

Το νησί περιτριγυρίζεται από πανέμορφες παραλίες, που είτε  μπορείτε να τις επισκεφθείτε με τα πόδια ή με καΐκια. Οι παραλίες που εύκολα μπορείτε να προσεγγίσετε είναι: Ο Πόνταμος, τα Φτενάγια, τα Κάνια, το Γιάλι και η Αρέτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για χαλκη φωτογραφιες

Ο πιο γνωστός οικισμός στο νησί, είναι το Νημποριό, όπου επιβάλλεται να περπατήσεις στα σοκάκια του και να απολαύσεις πανέμορφες μυρωδιές από το ωραιότερο ψωμί που έχετε ποτέ δοκιμάσει, αφού το κάθε σπίτι διαθέτει το δικό του φούρνο και φτιάχνουν το δικό τους ψωμί. Μια μόνο βόλτα στο πανέμορφο αυτό νησί θα σας γεμίσει με ηρεμία, γαλήνη και χαλάρωση.

Σχετική εικόνα