Κοινωνικά

Κακία ή ψέμα…….

Είδες αντιστοίχιση των αντιθέτων; Αγάπη ή αλήθεια – κακία ή ψέμα; Η Σταχτοπούτα με τις αδελφές και μητριά. Έβαλε η αγάπη τα ρούχα της ανάποδα κι έγινε κακία, μα τις έζωσε το ψέμα κι η αλήθεια. Βάλε στην αγάπη βουλοκέρι και την έκανες κακία, βάλε στην αλήθεια αφωνία και την έκανες ψέμα.

Βρήκα επιτέλους τις δίδυμες αδελφές που κοιτάχτηκαν στα μάτια της ίδιας μάνας ΑΝΑΠΟΔΑ. Περπάτησαν με τα πόδια ψηλά να κοιτάνε ουρανό αντί για τη γη. Βάλε τα πόδια της αγάπης να κοιτάζουν ουρανό και της πήρες τη γη, της πήρες εκείνο το χωμάτινο φιλί, που την ενώνει με τον άλλον. Πάρε και την αλήθεια με το κεφάλι στη γη και την έκανες ψέμα. Την ευτέλισες για πάντα, γιατί έχασε την πίστη στον εαυτό της. Πάρε κακία και ψέμα και βάλτα σε δείπνο με αγάπη κι αλήθεια. Εκεί θα δεις σύνοδο κορυφής απαράμιλλης αντίθεσης, ανείπωτης σύνθεσης. Στο δείπνο θα χορτάσουν μόνο οι θεατές.

Όχι, οι άνθρωποι δεν είναι κακοί, είναι απλώς ψεύτες. Οι άνθρωποι λένε τόσα ψέμματα στον ίδιο τους τον εαυτό, που τον χάνουν κι αυτοί οι ίδιοι. Οι άνθρωποι δειλιάζουν στη θέα της αγάπης. Το δείπνο μοιάζει πολύ πλούσιο και δεν το αντέχουν, δε φτάνει το χέρι τους όλα τα πιάτα. Οι άνθρωποι δεν είναι κακοί, έχουν κακότροπες σχέσεις με τους άλλους, γιατί τις έχουν με τον εαυτό τους. Πείτε στη Σταχτοπούτα πως τελικά, το ψέμα της δεν ήταν οι στάχτες που γύρισε σε αυτές στις 12 τα μεσάνυχτα. Το ψέμα της ήταν που νόμιζε ότι ανήκε σε αυτές τόσα χρόνια. Στις 12 τα μεσάνυχτα, η νεράιδα απλά την γύρισε ανάποδα. Δηλαδή με τα πόδια στη γη. Δηλαδη σωστά…