Κοινωνικά

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ……

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ… Τρία είναι τα είδη της επικοινωνίας. 1. Ρηχότητα, 2. Περιγραφή βάθους και 3. Αληθινό βάθος. Θα βγεις για καφέ και μάλλον θα συναντήσεις το πρώτο, μπορεί να σαι τυχερός αν βρεις το τελευταίο, μα πρόσεχε πάνω από όλα το μεσαίο. Είναι όνομα και πράγμα, κάπου στη μέση. «Μέση»: όργανο που στηρίζει μα δεν αποφασίζει, σημείο που φαίνεται μα δεν είναι. Παρ’ ολίγον βάθος έγιναν κι οι ψυχολόγοι, όλο μιλούν για όλα και τίποτα δε νιώθουν.

Λες και μπόρεσε ποτέ ένα πτυχίο να σε κάνει άνθρωπο, λες και τα αμφιθέατρα έγιναν ποτέ ναοί να κλάψεις. Παρ’ ολίγον βάθος είδαμε και στους απογοητευμένους της αγάπης που έμαθαν να παπαγαλίζουν θλίψη κι αγωνία, μα ουδέποτε την άφησαν να τους πάρει με τον άνεμο της φιλαλήθειας μπας και πονέσουν κι αυτοί. Παρ’ ολίγον βάθος θα βρεις και με κείνους τους περπατημένους, που έσπασε το πρόσωπο από ρυτίδες της ψυχής κι ας έβαζαν αντηλιακές κάτω από ομπρέλα.

Έμαθαν κι αυτοί να μιλούν για το μέλλον επειδή έζησαν τα πάντα έξω από αυτούς, το δρόμο, τα μπαρ, πεζοδρόμια και κρεβάτια. Θα σου δώσουν συμβουλή να σ’ εντυπωσιάσουν, να σε πείσουν ότι η αμαρτία σου να πιστεύεις στην αγάπη είναι μάλλον ιδίωμα ηλιθίων κι όχι θαρραλέων μαχητών.

Παρ’ολιγον βάθος θα προσφέρουν σαν μικροπωλητές που κάπως όλοι νομίσαμε πως είναι πολύτιμοι μα είναι απλώς γραφικοί και περίτεχνα στοιβαγμένοι κάτω απ΄ τον ήλιο. Παρ’ ολίγον βάθος έχει όποιος έμαθε ορολογία του τίποτα για να τρομάξει το «πάντα» της σιωπής.

Γέμισε ο κόσμος του παρ’ όλίγον βάθος όταν ενώνεις ψευτοπόνο με αυτό που όντως πόνεσε τον άλλον. Γεμίσαμε κουβέντες για καρκίνο χωρίς ποτέ να γίνουμε καραφλοί. Αυτοί με τρομάζουν πάνω απ΄όλα. Οι παρ’ολίγον του βάθους. Μπλα μπλα μπλα…….