ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Νέος Σύντροφος …..!!!!!

Νέος σύντροφος στη ζωή του μονογονέα – συντεταγμένες.

Η συμπεριφορά του ΝΕΟΥ συντρόφου εξαρτάται από:

1. Ηλικία των παιδιών του μονογονέα.

Στη νηπιακή ηλικία 0-4 ο νέος σύντροφος πρέπει να αφήνει το μονογονέα να χειρίζεται καταστάσεις με το παιδί και να συναινεί σιωπηλά και διακριτικά. Θέλει διακριτική παρουσία. Στην ηλικία των 4-11 θέλει πιο δυναμική παρουσία του νέου συντρόφου με λίγες πρωτοβουλίες, αρκεί να είναι σε ΑΠΟΛΥΤΗ ταύτιση με το μονογονέα του παιδιού. Στην ηλικία των 11-18 η συμπεριφορά του νέου συντρόφου θέλει ΑΠΟΛΥΤΗ διακριτικότητα με σκοπό το παιδί να κάνει ΦΙΛΟ του, τον νέο σύντροφο.

Αν το παιδί είναι απο την αρχή της γέννησης του με τον νέο σύντροφο, τότε μόνο μπορεί να είναι από την αρχή δυναμικός σε όλες τις ηλικίες, όμως δεν τον αποκαλούμε μπαμπά/μαμά αν είναι ΕΝ ΖΩΗ ο βιολογικός μπαμπάς/μαμά.

2. Συνθηκες χωρισμού του μονογονέα και ποιότητα επικοινωνίας των δυο βιολογικών γονέων.

Αν ο χωρισμός των δυο βιολογικών γονέων έγινε ειρηνικά, τότε μπορούνε και οι 3 να έρχονται σε μια συνεννόηση με ΚΥΡΙΟΥΣ πρωταγωνιστές τους βιολογικούς γονείς. Αν ο χωρισμός είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΣ και ασταθής, ο νέος σύντροφος ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ως προς το παιδί, αλλά ΣΤΗΡΙΖΕΙ το μονογονέα ώστε να μπορεί ο ίδιος να δώσει στο παιδί σταθερότητα. Ο νέος σύντροφος θεωρείται ΠΑΡΕΝΘΕΤΟΣ γονέας και έχει πολύ δύσκολο ρόλο επειδή δεν πρέπει να φαίνεται πιο μπροστά από τους βιολογικούς γονείς παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο, (σε περίπτωση χηρείας ή υιοθεσίας από γέννηση παιδιού).

3. Ποιότητα σχέσης του μονογονέα με το παιδί του.

Αν ο μονογονέας έχει καλή σχέση με το παιδί του, τότε το παιδί από μόνο του θα μπορεί να εμπιστευθεί το νέο σύντροφο και θα κάνει από μόνο του βήματα να τον πλησιάσει. Αν όμως δεν έχει καλή σχέση ο μονογονέας με το παιδί του την περίοδο που θα εμφανιστεί νέος συντροφος, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ. Τα παιδιά θέλουν ιεράρχηση στα πράγματα, δεν βάζουν προτεραιότητα έναν νέο σύντροφο όταν ακόμα έχουν ανοιχτούς λογαριασμους με τους γονείς τους.

4. Συνθήκες ζωής του ΝΕΟΥ συντρόφου (παιδιά από προηγούμενο γάμο κτλ).

Αν ο νέος σύντροφος έχει παιδιά, πολλαπλασιάζονται οι πιθανές τριβές και χρειάζεται να επισκεφθείτε ειδικό για να δει ένα – ένα τα παιδιά σε τι φάση ψυχοσυναισθηματικών αναγκών βρίσκονται, τι προσωπικότητες έχουν και συνεπώς να σας δείξουν πώς να αποφύγετε νάρκες. Αν είναι στην εφηβεία και οι δύο πλευρές, είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να συνυπάρξουν αν δεν έχετε τακτοποιήσει άψογα όλα τα υπόλοιπα.

ΥΓ. ΑΝ ο νέος σύντροφος είναι παροδικός κι εφήμερος, ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΤΕ. «Μπαμπάς» και «Μαμά» είναι ΜΟΝΟ οι βιολογικοί γονείς ΕΚΤΟΣ εάν είναι από την γέννηση του ενα παιδί υιοθετημένο σε μια οικογένεια από την αρχή. Σε υιοθετημένο παιδί, αν δεν το πείτε από την αρχή, (ενός έτους) τότε πείτε το στην εφηβεία. Όχι ενδιάμεσα.