Κοινωνικά

Ο Έφεδρος Αξιωματικός γνωστός ως “Δράκος της Δράμας”

Written by admin

Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, 59 χρονών σήμερα, Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός, γνωστός ως ο δράκος της Δράμας, ήταν διαβόητος εγκληματίας της δεκαετίας του 1980.

Απασχόλησε τις Αρχές με σωρεία εγκληματικών ενεργειών, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονίες και βιασμούς στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ηλικία 14 χρόνων, επισκέφθηκε μια ιερόδουλη, η οποία φέρεται να αμφισβήτησε τον ανδρισμό του και να τον αποκάλεσε ανίκανο, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί τόσο πολύ, που αποφάσισε να εκδικηθεί το γυναικείο φύλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για δρακοσ τησ δραμασ φωτογραφιεσ

Η πρώτη του δολοφονία διαπράχθηκε το Σεπτέμβριο του 1981 όταν βίασε και σκότωσε μια ιερόδουλη και η τελευταία εγκληματική του ενέργεια διαπράχθηκε το Δεκέμβριο του 1982, με τον σοβαρό τραυματισμό μιας 30χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών.

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1981 στη Δράμα και σε ηλικία 19 χρονών, βίασε και σκότωσε με στιλέτο μια 46χρονη ιερόδουλη.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 1981, ενώ ιερόδουλη στη Δράμα αναζητούσε πελάτες, ο Παπαχρόνης την ακολούθησε και την μαχαίρωσε στην πλάτη, οι φωνές της όμως προκάλεσαν την αναστάτωση των περαστικών και ο Παπαχρόνης έφυγε γρήγορα.

Στις 15 Ιανουαρίου, 1982, αποπειράθηκε να βιάσει και τελικά δολοφόνησε μια 19χρονη φοιτήτρια, λίγο πριν αυτή φτάσει στο σπίτι της στη Δράμα.

Στις 15 Αυγούστου του 1982  στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε σε φοιτήτρια και αφού την παρέσυρε σε ένα παρακείμενο αλσύλλιο, έβγαλε μαχαίρι, το οποίο είχε πάντα μέσα στην κάλτσα του, τη μαχαίρωσε, τη βίασε και την άφησε να πεθάνει..

Σχετική εικόνα

 Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1982 επιτέθηκε σε μια 23χρονη, η οποία κατόρθωσε να ξεφύγει, ενώ την 1η Οκτωβρίου του 1982  επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά μια 18χρονη.

Στις 25 Οκτωβρίου επιτέθηκε αυτή τη φορά στην Ξάνθη, εναντίον μιας 32χρονης ιερόδουλης, την οποία τραυμάτισε πολύ σοβαρά.

Τελευταίο θύμα του, ήταν μια 30χρονη καθαρίστρια, μητέρα τεσσάρων παιδιών, στην οποία επιτέθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1982– την μαχαίρωσε στο πρόσωπο και στην καρωτίδα.

Οι περιγραφές του δράστη και το γεγονός ότι αναφέρονταν σε έναν άντρα που φοράει στρατιωτική στολή, διευκόλυνε τις διωκτικές Αρχές και με τη συμμετοχή των στρατιωτικών Αρχών, οδήγησαν στη σύλληψή του, λίγες μέρες μετά την τελευταία εγκληματική του επίθεση.

Όταν κλήθηκε για ανάκριση, η εμφανής νευρικότητα του και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, οδήγησαν στην έρευνα του διαμερίσματος του, όπου εντοπίστηκαν διάφορα μαχαίρια, καθώς επίσης και ένας αναπτήρας που είχε κρατήσει ως «ενθύμιο».

Αποτέλεσμα εικόνας για δρακοσ τησ δραμασ φωτογραφιεσ

Συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου, 1982, όπου τελικά παραδέχθηκε όλα τα εγκλήματα του, καθώς επίσης ότι στις 12 Μαρτίου του 1982 τοποθέτησε δύο ωρολογιακές βόμβες στο Ταχυδρομείο και στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Ξάνθη στις 13 Μαρτίου, 1982, άλλες δύο σε ένα κατάστημα και στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στην Καβάλα, στις 16 Ιουνίου 1982 τοποθέτησε ακόμα μια βόμβα στην πόρτα του στρατοπέδου του στη Δράμα, και τέλος ότι είχε προκαλέσει μικρό εμπρησμό στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Καταδικάστηκε από το Διαρκές Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης «δις εις θάνατο» και σε 23 χρόνια κάθειρξη, ποινή η οποία μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Παπαχρόνης μετά από αίτημα του, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και ζει στη Λάρισα.