ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΠΑΙΔΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!

Απαίδευτα παιδιά παντού! Γέμισε ο τόπος. Παιδιά που δεν άκουσαν το “όχι” γιατί ήταν πολύ χαριτωμένα, ήταν πολύ ταλαιπωρημένα από ψευτοχωρισμούς και ακριβά στολίδια στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Παιδιά που έζησαν το ΤΙΠΟΤΑ γιατί όποιος δεν διδάσκει το ΌΧΙ στο παιδί του, δεν θα το δει ποτέ μέσα στο ΝΑΙ.
Παιδιά ενός φαινομενικά ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ που καταλήγει σε κατώτερο εαυτό γιατί ο,τι δεν παιδεύεται μένει κούτσουρο και ατροφεί στο εγώ του. Παιδιά που φοβηθήκαμε μην πληγώσουμε το ΕΓΩ τους και γίναμε καλοί αγωγοί του. Παιδιά που θυσιάστηκαν για εμάς που δεν μπορέσαμε να γίνουμε καλοί γονείς.
Ποιος είπε πως για να είσαι καλός γονέας θα λες “ναι”; Παιδιά που ζουν σε κενό συναίσθημα γιατί έχασαν κίνητρο να προσπαθούν αφού όλα ήταν έτοιμα εμπρός τους; Παιδιά που τα λυπηθήκαμε μην κλάψουν και τα σακατέψαμε με ψευτογέλια δικά μας;
Παιδέψτε τα παιδιά σας, αφήστε τα να κλάψουν, να πονέσουν, να τυραννηθούν, να μαλώσουν μέσα τους, καμία ειρήνη δεν ήρθε χωρίς πόλεμο. Παιδέψτε τα παιδιά σας, να μάθουν να αναμετριούνται με όσα δεν είναι ήδη για να γίνουν όσα μπορούν να φτάσουν αργότερα με τη δική τους σκούφια.
Ο Ναρκισσισμός αυτής της εποχής δεν είναι στα όχι των παιδιών αλλά στα ΝΑΙ των γονιών. ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΡΣ!