Ταξίδι

Η ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΗ

Avatar
Written by admin

Σύμφωνα με τη μυθολογία οι Αργοναύτες επιστρέφοντας στην πατρίδα τους από την Κολχίδα, έπεσαν σε καταιγίδα, όπου παρασύρθηκαν στο ανοικτό πέλαγος. Εκλιπαρώντας το θεό Απόλλωνα να τους σώσει, με κεραυνό που έριξε, ξεπρόβαλε μπροστά τους ένα νησάκι το οποίο και προσέγγισαν. Αφού ανάγειραν βωμό προς τιμή του θεού Απόλλωνα, ονόμασαν το νησί Ανάφη, το οποίο βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και ανήκει στις Κυκλάδες.

Αποτέλεσμα εικόνας για αναφη φωτογραφιες

Παραλία του Ρούκουνα

Απέχει 150 μίλια από τον Πειραιά με πρωτεύουσα τη Χώρα της Ανάφης, που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και βρίσκεται στο νότιο τμήμα της νήσου.

Αν θες παρθένες παραλίες, μονοπάτια για πεζοπορία, υψώματα, ξωκλήσια, και αρχαιολογικούς χώρους για περιήγηση εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος, με κάτοικους απλούς και φιλόξενους, οι οποίοι ταιριάζουν αρμονικά την παράδοση με το σήμερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για αναφη φωτογραφιες

Άγιοι Ανάργυροι

Στη Χώρα της Ανάφης, η οποία είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στα ερείπια βενετσιάνικου κάστρου, θα περπατήσετε στα στενά σοκάκια, νοιώθοντας την ηρεμία και τους χαλαρούς ρυθμούς των κατοίκων. Κάτασπρα σπιτάκια και λουλλουδιασμένες αυλές με απεριόριστη θέα στο πέλαγος, είναι το ρομαντικό σκηνικό που θα σας περιλάβει.

Αποτέλεσμα εικόνας για αναφη μονολιθοσ

Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το ψηλότερο μονόλιθο της Ανατολικής Μεσογείου, ή τον «πιο τρομακτικό βράχο του κόσμου»  σύμφωνα με Γάλλο περιηγητή του 18ου αι, ο οποίος βρίσκεται στην ανατολική άκρη του νησιού και αποτελεί το εντυπωσιακότερο φυσικό αξιοθέατο του.

Σχετική εικόνα

Η Ανάφη διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, ενώ θα ευχαριστηθείτε φρέσκο ψάρι και μαγειρευτό φαγητό, με έντονο το άρωμα ζαφοράς, που είναι άφθονο στο νησί, αλλά μην παραλείψετε να δοκιμάστε και τα ντόπια γλυκά.