ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«ΑΛΥΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ»: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΝΕΣ

 1. Άσε το γιο να κλάψει, δεν είναι φτιαγμένος απο ζάχαρη, δεν θα σου μείνει στα χέρια. Το κλάμα λιώνει το «εγώ», όχι το παιδί.

2. Μην λύνεις όλα τα προβλήματα, άσε κάτι για τον ίδιο, σε όποια ηλικία και αν είναι, για όλες υπάρχει επίπεδο δυσκολίας και αντίστοιχο περιθώριο ανάπτυξης.

3. Μην κοκορεύεσαι για επιτεύγματα, πες ένα ψύχραιμο μπράβο για να μπορείς να πεις και το αντίθετο με ψυχραιμία όταν έρθει η στιγμή.

4. Εάν δεν παίρνεις αγάπη απο το σύζυγο, αντιμετώπισε τον εαυτό σου ως γυναίκα μαζί του, μην τα ρίξεις όλα στη μητρότητα γιατί στο τέλος θα ευνουχίσεις το αγόρι.

5. Πρόσεχε φράσεις που ενοχοποιούν χωρίς κανένα όφελος. «Εγώ που θυσίασα τη ζωή μου για σένα, κοίτα πως μου φέρεσαι!». Μη ζητάς με τόκο όσα έδωσες. Ας μην τα έδινες καν.

6. Μην αφήνεις παππούδες να δείχνουν αδυναμία σε ένα σου παιδί επειδή έχουν το ίδιο όνομα ή κάτι τέτοιο. Αυτό προάγει αντιζηλία και ίσως και διάσπαση στην οικογένεια. Προστάτευσε τα παιδιά σου από παππούδες που εσύ, υπέφερες να τους έχεις γονείς.

7. Μην κοιμάσαι με το παιδί σου επειδή δεν λαμβάνεις τρυφερότητα από το συζυγο. Κάνε μετωπική σύγκρουση με το σύζυγο, στα δύσκολα πάρε και σκύλο, πάντως άσε το παιδί να αναπτυχθεί χωρίς δεκανίκια.

8. Ξόρκισε μακρυά εκείνη την απίστευτη παραφιλολογία «Οι άντρες δεν κλαίνε» και τα συναφή, και πες του να δίνει ραντεβού με τον καθρέπτη και να κλαίει συχνά γιατί οι αληθινοί άντρες ΚΛΑΙΝΕ ενώ οι ευνουχισμένοι εκδικούνται τους άλλους που οι ίδιοι δεν μπορούν να κλάψουν.

9.Μάθε του να κάνει δουλειές μες στο σπίτι, θα σε ευγνωμονεί μία νύφη για πάντα μετά και

10.Αφησέ τον λίγο χωρίς μπουφάν. Θα ζησει!!