ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ…..

Στείλε το παιδί σχολείο, βάλε του μάσκα. Δίδαξε του την ευθύνη και την ευαλωτότητα. Η πανδημία ήρθε για να μας διδάξει πως είμαστε όλοι ΕΝΑ, αλληλένδετοι και άρρηκτα συνδεδεμένοι. Η ανάσα μας έγινε η ζωή ή ο θάνατος του άλλου.

Ας δώσουμε παρουσία στο μάθημα αυτό της ζωής, πάρτε μάσκα με χρώματα, διδάξτε στα παιδιά σας ότι το όριο του εαυτού μας είναι η αναπνοή του άλλου. Ας λειτουργήσουμε κανονικά, ας δοκιμάσουμε την εμπιστοσύνη και όχι το φόβο, θα ζήσουμε με σεβασμό προς τη ζωή, προς άπαντες και πανταχού παρόντες, εκκλησίες, σχολεία, παντού!

Φορέστε μάσκα στα παιδιά σας και εάν αυτό είναι αντικειμενικά δύσκολο, αναζητήστε βοήθεια από άλλους εντός σχολικού πλαισίου. Ας ζητήσουμε βοήθεια από τους εμπλεκόμενους είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε φροντιστήριο αγγλικών είτε οτιδήποτε. Εάν δουμε πως οι ενήλικες είναι ανεύθυνοι, τότε πάμε αλλού.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ γιατί θα χάσουμε κι άλλο χρόνο, θα θρηνήσουμε κι άλλο μεταμεσονύκτιο gaming των εφήβων και στο τέλος θα είμαστε όλοι για το ψυχιατρείο. Απομονώστε τους υπερήλικες, δώστε ζωή στα παιδιά. Διδάξτε τους την προστασια, το σεβασμό, τη συνοχή και στο τέλος επιβραβεύστε τα για την προσπάθεια.

Ποια θα ηταν η εναλλακτική; Μπορούμε να βάλουμε άλλο σε πάγο τη ζωή τους; Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.