Κοινωνικά

Ο Έρωτας είναι …..

Ο Έρωτας δεν είναι τόπος ή πρόσωπο. Έρωτας είναι τρόπος. Έρωτας είναι να σχετίζεσαι με το κάθετι γύρω σου με άξονα την αλήθεια σου. Έρωτας είναι να περνάς με κόκκινο επειδή είναι 4 το πρωί και δεν έχει όντως κανέναν στο δρόμο. Έρωτας είναι όταν δακρίζεις στον πόνο του άλλου, γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο.

Ο έρωτας δεν είναι πρόσωπο, αλήθεια σας το λέω. Είναι εκείνος ο αυτισμός που έχουμε όλοι όταν κοκαλώνουμε τις αισθήσεις μας γιατί μόλις νιώσαμε πως κάπως πληγώσαμε τον άλλον. Ξέρω, μοιάζει με αγάπη μα όχι σας λέω, είναι έρωτας. Έρωτας είναι να θέλεις να γυρίσεις σπίτι σου, να μιλάς όμορφα στον εαυτό σου ακόμη κι όταν τον χάνεις για λίγο. Έρωτας είναι όταν διαλέγεις να χαμογελάσεις αντί να βρίσεις εκείνον που σου έκλεψε τη σειρά, όταν όλοι θα νομίζουν πως είσαι παθητική μα είσαι μόνο επιεικής.

Όχι, έρωτας δεν είναι μόνο η ζωηρή έλξη μεταξύ δύο προσώπων. Είναι η απόλυτη ταύτισή σου με τη ζωή που ζεις. Έρωτας είναι αυτό για το οποίο θα πέθαινες, παιδί, σκύλος, μάνα, οτιδήποτε… Έρωτας δεν είναι η διαιώνιση του είδους μέσω της συνουσίας, είναι η διαιώνιση του εαυτού σου μέσα από την ΟΥΣΙΑ της κάθε σου στιγμής.

Ξέρω μοιάζει με την αγάπη. Ε ναι…Της μοιάζει, μα δεν είναι το ίδιο. Είναι τα ψευδοπόδια της αμοιβάδας που μόλις μάθει να κινείται τα αποβάλλει πια. Είναι η εισαγωγή, το ορεκτικό ενός τραπεζιού που φέρει άρωμα αγίας τράπεζας. Έρωτας είμαστε πρώτα εμείς και μετά μπορεί να γίνει ένα πρόσωπο… Στην υγειά μας λοιπόν οι ερωτευμένοι.