ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

Έλα……!!!!!

ΈΛΑ αν είσαι φίλος, πάμε να μιλήσουμε για τα αληθινά, τα ωραία και τα οδυνηρά. Έλα να πιούμε κάτι παράξενο, να βγούμε από όσα δεν καταφέραμε σήμερα, να μπούμε σε όνειρα. Έλα να βρούμε συγχώρεση να χωρέσουμε μαζί. Έλα να ψάξουμε λεξικά της καρδιάς κι όχι εκείνα του νου. Έλα να περπατήσουμε ξυπόλητοι σιωπώντας στη γύμνια του νου, ακούγοντας το τίποτα και αγγίζοντας τα πάντα.

Έλα να μου πεις πώς πίνεις τον καφέ να στον φτιάξω λάθος για να κάνεις υπέρβαση να τον πιεις. Έλα να περιγράψουμε ιστορίες χωρίς βαριά ιστορικότητα, χωρίς ανεκπλήρωτους έρωτες γιατί ποτέ δεν είναι ανεκπλήρωτο κάτι που δεν σου ανήκει. Είναι απλώς ακατάλληλο για σένα.

Έλα να μου δείξεις σημάδια που κάποτε ήταν αίμα μα τώρα έγιναν χάρτης της ζωής σου. Έλα να πάμε σινεμά να δούμε ταινία που έχουμε ξαναδεί για να μπορούμε να μιλάμε όσο προβάλλεται χωρίς να μας νοιάζει. Έλα να φάμε μια μέρα με τα χέρια να δούμε πώς είναι να λερώνεσαι ανεπανόρθωτα, πώς είναι να πλένεσαι εμμονικά και στο τέλος να μη σε νοιάζει το αποτέλεσμα.

Έλα να με συναντήσεις στο πάρα ταύτα μου, εκεί που πέφτω από τη δοκό της ισορροπίας και εσύ με περιμένεις στο μαλακό πάτωμα να νιώσω πιο ήπιο το χτύπημα και την αποτυχία. Έλα να μου δώσεις αλήθειες να τις κάνω ταφόπλακες και μνήματα, άλλοτε να θρηνήσω κι άλλοτε να κάνω γιορτή.

Έλα αν είσαι φίλος, έλα σαν φίλος έλα ειρηνικά. Έλα…