ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Μεγάλος μαρτυριάρης ο ελεύθερος χρόνος. Σαν φύλακας άγγελος της αλήθειας. Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Έχεις καθόλου άδειες στιγμές ή παραγέμισες επίτηδες τη ζωή σου με θόρυβο για να μην ακούς τους ψιθύρους;

Οι άνθρωποι κάνουν παράπονα για λίγο ελεύθερο χρόνο μα δεν ζητούν ούτε ελευθερία ούτε και χρόνο. Τους λείπει η επιθυμία να ζήσουν για λίγο μέσα τους. Νοσταλγούν πατρίδες που κάποτε χωρούσαν στα ρούχα τους σαν παιδιά γιατί ήταν αρκετή η συντροφιά του εαυτού τους. Θυμίζει τους πιο πολλούς γάμους που όσοι είναι μέσα τους επιθυμούν να βγουν κι όσοι βρίσκονται έξω κάνουν έκκληση να μπουν.

Η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου είναι σκέτη αυτοβιογραφία, θα αναδείξει φοβίες, θα ξεβράσει φύκια και αν έχεις όρεξη, θα σε φέρει αντιμέτωπο με φουσκοθαλασσιές. Αντέχεις να ζήσεις στη σιωπή; Μήπως θα νιώσεις μόνος ή κενός; Μήπως θα χάσεις ιδέες για τον κόσμο που μαζί τους θα πρέπει να απολέσεις νεκρά κύτταρα δικά σου;

Εικονική πραγματικότητα ζούμε όλοι, οι οθόνες είναι απλώς η ενσάρκωση τους. Το μόνο που υπάρχει πραγματικά είναι η κίνηση της ψυχής στον ελεύθερο χρόνο.

Βλέπεις…Οι άνθρωποι αναζητούν ελεύθερο χρόνο τα Σαββατοκύριακα και στις γιορτές μα σε όλη την υπόλοιπη ζωής τους, λησμονούν την ελεύθερη ψυχή μέσα τους.