Κοινωνικά

Ένα ζωηρό παιδί προς δασκάλους…..

Ένα ζωηρό παιδί προς δασκάλους…..

Είμαι ζωηρός επειδή καταλαβαίνω πολλά μα δεν τα χωράει όλα ο νους μου. Γεννήθηκα έτσι κι ενώ διαισθάνομαι πως υπάρχει σίγουρα λόγος, προσπαθώ ν’ ανακαλύψω γιατί. Θα το κάνω όμως αν με βοηθήσετε. Ζωηρός σημαίνει ζωντανός μα όχι κακός. Δώστε μου οδηγίες, δώστε μου διεξόδους κάπου να σας βοηθώ να ξεδίνω, επιβάλετε μου και τιμωρίες αν χρειαστεί γιατί δεν μου είναι πάντα ευδιάκριτα τα όρια, μα όχι επειδή θέλω να σας ταράξω.

Θέλω μόνο να γνωρίσω σε βάθος τον εαυτό μου και να βρω κάπου εκεί σύμμαχο εσάς. Εσάς θέλω να βρω, γιατί σε σας έχω εμπιστοσύνη που με έχετε στα χέρια σας κάθε μέρα. Εσάς θα θυμάμαι για πάντα στη ζωή μου, όσο κι αν μεγαλώσω κι απλά θέλω να μεγαλώσω μαζί σας.

Μη φοβάστε να μου πείτε λίγα και να κάνετε πολλά, μη με μπερδέψετε λέγοντας πολλά και κάνοντας λίγα γιατί ακόμη δημιουργώ χώρο στον εαυτό μου για όλα. Ακόμη ζω σα να μην είμαι ολόκληρος και σαν να μην είμαι εγώ. Βάλτε με σε ένα θρανίο να σας θαυμάζω όταν μιλάτε γι αυτό που αγαπάτε και κάντε με να το αγαπήσω τόσο πολύ μέσα από το χαμόγελο σας κι εγώ. Κι αν είστε κουρασμένοι δεν με πειράζει, πείτε το και θα το καταλάβω σίγουρα.

Άλλωστε, το μάθημα δεν έχει τόση σημασία όση να είμαστε μαζί σε αυτό. Μη με κάνετε μία αφορμή να νιώσετε κυρίαρχοι σε κάτι σήμερα, κάνετε με αιτία να νιώσετε χρήσιμοι σε όλη μου τη ζωή. Μη μου μιλήσετε υποτιμητικά γιατί θα το νιώσω. Ποτέ δε ξεχνά ένα παιδί αυτό, που ήταν μαζί του ο δάσκαλος, πόσο μάλλον αυτό που ευτυχώς δεν έγινε ποτέ.

Θα θυμάμαι ακόμη και το θυμό σας και δε θα με πειράζει, αφού όλοι κάποτε θυμώνουν, δεν με πληγώνει καθόλου αυτό. Δεν είμαι η δουλειά σας, είμαι η ζωή σας γιατί αυτό δεν είναι επάγγελμα για όλους παρά μόνο γι’ αυτούς που αντέχουν να βλέπουν τον εαυτό τους στις ψυχές όλων των παιδιών, γιατί όλοι υπήρξατε παιδιά και όλοι κάποτε σκοντάψαμε σε ατυχή περιστατικά.

Είμαι ζωηρός μα δεν είμαι ανίκανος να καταλάβω πότε γίνομαι ανεπιθύμητος ή φορτικός σε σας κι αυτό με ταράζει περισσότερο γιατί όντως δεν το κατανοώ.

Είμαι ζωηρός αλλά μη γελιέστε. Καταλαβαίνω πολλά. Η ζωηράδα μου έχει μέσα της τη λέξη «ζωή» κι αφήνομαι στα χέρια σας να μου τη διδάξετε στο θρανίο. Ελάτε, σας περιμένω…