Κοινωνικά ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Επιστολή Κόρης προς Μητέρα …….

Μητέρα:  1. Βοήθησε με να νιώσω πως ακόμα κι αν σου μοιάζω, θα μπορώ κάποτε να είμαι διαφορετική χωρίς να σε πειράζει που δεν σε ακολούθησα σε όλα.

2. Αν σου θυμίζω κάποιον που δεν συμπαθείς, μη με ταυτίζεις μαζί του γιατί έτσι αναρωτιέμαι κι εγώ αν είμαι γώ. Ακόμη κι αν δείχνω αδυναμία στο μπαμπά μου, μην το παίρνεις προσωπικά γιατί σε κείνον ψάχνω το ταίρι ενώ σε σένα ψάχνω εμένα. Βέβαια και θα έχει εκείνος ελαφρυντικά, έχει πιο εύκολη δουλειά μαζί μου από σενα.

3. Αν γίνω αγοροκόριτσο, άσε με να λερωθώ στη λάσπη, θα δεις πόσο δυναμικά θα παίρνω πρωτοβουλίες όταν μεγαλώσω.

4. Αν σου φέρνω αντιρρήσεις συχνά είναι γιατί σε κοιτάζω σαν πρότυπο κι όχι για να σε πληγώσω.

5. Μη με νταντεύεις πολύ γιατί κάποτε θα το ζητάω από άλλους και θα πονάω όταν δεν θα μπορούν να το κάνουν.

6. Έλα το βράδυ στον ύπνο μου να με χαιδέψεις γιατί μπορεί να κοιμάμαι ελαφρά και να κάνω πως δεν ξυπνώ, μα θα θυμάμαι για πάντα εκείνο το χάδι.

7. Μη με αποπαίρνεις όταν προσπαθώ να γίνω γυναίκα γιατί κάτι που δεν αποδέχεσαι σε μένα, ούτε γω θα το δεχτώ στον εαυτό μου.

8. Μη μου αναλύεις τόσα πολλά κάθε φορά που κάνω λάθος, θέλω να ξέρω ότι απλά δεν συμφωνίες και γω θα βρω το γιατί.

9. Δεν είμαι η προέκταση σου σε τίποτα, δε θα κάνω τα ίδια λάθη, θα χρειαστώ χώρο να μπορώ σκοντάψω για να με πιάσεις μετά.

10. Ζήτα μου συγγνώμη όταν είσαι σκληρή γιατί έτσι νιώθω πως είσαι κι εσύ άνθρωπος σαν όλους τους άλλους κι έτσι θα είμαι κι εγώ όταν μεγαλώσω. Αυτά μαμά μου…