Ταξίδι

Ερεικούσα – Ο Παράδεισος για τους Μοναχικούς

Avatar
Written by admin

Ανάμεσα στα νησιά του Ιονίου και βόρεια της Κέρκυρας υπάρχει ένα μικρό νησί, όχι και τόσο γνωστό, περιτριγυρισμένο από μια πανέμορφη γαλάζια θάλασσα. Ένας μικρός παράδεισος, το νησί των ονείρων σας, που θα θέλατε σίγουρα να εξερευνήσετε.

Η Ερείκουσα, με έκταση που δεν ξεπερνάει τα 5 τ.χλμ και λιγοστούς κατοίκους είναι ιδανικό για φυσιολάτρες και αυτούς που επιλέγουν ένα διαφορετικό τρόπο διακοπών. Το γεμάτο κυπαρίσσια και βότανα νησάκι, με μικρά δρομάκια για βόλτες και σεριάνι προσφέρουν την χαλάρωση που ζητάς.

Σχετική εικόνα

Φτάνοντας στο νησί ο επισκέπτης αποβιβάζεται στο Πόρτο, το μοναδικό λιμάνι του νησιού, με μια πεντακάθαρη ρηχή παραλία που αποτελεί πόλο έλξης για τους Κερκυραίους. Στο Πόρτο θα βρείτε μαγαζιά, ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία.

Άλλη πανέμορφη παραλία, εντελώς απομονωμένη είναι το Μπραγκίνι, που βρίσκεται βόρεια του νησιού. Για να φτάσετε σε αυτή πρέπει να περπατήσετε με τα πόδια από το Πόρτο, στις Εκκλησιές, Αγία Τριάδα, Παλιοκαλύβα και  τέλος φθάνετε στο Μπραγκίνι.

Αποτέλεσμα εικόνας για ereikoysa φωτογραφιες

Ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σημείο του νησιού, το Σαντάρδο, μπορείς να αγναντέψεις την ολοστρόγγυλη καταπράσινη και πανέμορφη Ερεικούσα.  Το Πέρα Κάτεργο, με την άγρια ομορφιά του που σε μαγεύει, ενώ ένας πέτρινος Σταυρός, είναι αφιερωμένος σε ναυτικό δυστύχημα που έγινε 100 περίπου χρόνια πριν.

Αποτέλεσμα εικόνας για ereikoysa φωτογραφιες

Η Ερείκουσα απέχει μόλις οκτώ από το ναυτικά μίλια από το Σιδάρι, με το οποίο συνδέεται ακτοπλοϊκώς τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συνδέεται με δρομολόγια και με το λιμάνι της Κέρκυρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ereikoysa φωτογραφιες