ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΕΣΥ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΕΣΕΝΑ…….

Εμείς κρατούμε στη ζωή μας το λάθος, το ακατάλληλο και το τοξικό. Εμείς διαλέγουμε ανθρώπους φαντάσματα, αγάλματα ή κάτι ανάμεσα στα δυο. Αν νιώθεις πως κάτι σε κρατά δέσμιο, δες μήπως εσύ κάτι δεσμεύεις κάτι από τον εαυτό σου σε αυτό, αν κάτι σε εγκαταλείπει και πονάς, δες μήπως εσύ το εγκατέλειψες πρώτος. Και αν δεν το εγκατέλειψες πρώτος, τότε κλάψε στην ταφόπλακα του και πες αντίο.

Τα φαινόμενα απατούν πολύ εύκολα μετά την ενηλικίωση του ανθρώπου γιατί φέρει ευθύνη για όσα κρατά στα χέρια του χωρίς λόγο, για όσα παρατάει από νωρίς και όσα νομίζει πως του χρωστά η ζωή. Αν είσαι παχύσαρκος και υποφέρεις, δες από τι σε προστατεύει το περιττό βάρος, ίσως λειτουργεί ως μία καταπληκτική κρυψώνα να μη σε γνωρίσουν και αγαπήσουν ποτέ.

Αν είσαι άτυχος με γάμο και φταίει μόνο η πρώην, δες πώς σε εμποδίζει αυτό από το να αναλάβεις ευθύνη και να βρεις κάποιον που όντως να είναι κατάλληλος για σένα την επόμενη φορά. Αν δεν έχεις καλή σχέση με τα παιδιά σου και δεν κάνεις τίποτα για αυτό, δες πώς βρίσκεις εκεί άλλοθι να μην αντιμετωπίσεις τα λάθη ή τα τραύματά σου.

Εσύ το κρατάς, δεν σε κρατάει εκείνο γιατί τίποτα δε θα κολλούσε επάνω μας αν δεν είχαμε βεντούζες να το συγκρατήσουμε. Οι βεντούζες είναι το ναρκοπέδιο που φέρνει αυτοεκπληρούμενες προφητείες και ηλίθιες εκλογικεύσεις της πιο φτηνής κονσέρβας, “Αυτά συμβαίνουν μόνο σε μένα, με αδίκησε η ζωή, έτσι είναι η ζωή.”

Εσύ κρατάς τη κονσέρβα και κόβεσαι καθημερινά όσο την ανοίγεις. Μα δεν έχει τίποτα μέσα, ούτε γνώση, ούτε αγάπη μα σίγουρα ούτε ευθύνη. Αν αφήσεις όσα κρατάς, θα αποκτήσεις επιτέλους εκείνα τα χέρια να αγκαλιάσεις όσα αγαπάς. Αλλιώς θα τα γεμίσεις αίμα από τις άδειες κονσέρβες.’