Κοινωνικά ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ BULLYING!

Να ξέρεις πως για εμένα θα είναι μία οδυνηρή εμπειρία όμως εσύ θα το ράψεις κουστούμι και δέρμα να είσαι έτσι αν δεν ζητήσεις βοήθεια από ειδικό. Να ξέρεις πως εγώ θα νιώσω για λίγο αδύναμος μέχρι να πάρω ανάσα και να γίνω για πάντα πιο δυνατός, ενώ εσύ είσαι καταδικασμένος να μείνεις μισός. Όποιος ασκεί βία και χαίρεται, είναι σίγουρα λιγότερο από ολόκληρος άνθρωπος.

Να ξέρεις πως είσαι άσχημος γιατί δεν έχεις δικό σου σχήμα, δεν έχεις δική σου προσωπικότητα ενώ η δική μου θα γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρα σχηματισμένη μετά από αυτή την εμπειρία, γιατί θα μάθω ποιος είμαι μέσα από τον πόνο και το μάθημα θα είναι για πάντα χαραγμένο.

Να ξέρεις πως αυτό που κάνεις δεν προέρχεται από εσένα, είναι από τον τρόπο που μεγάλωσες, όμως κατά βάθος ξέρεις ότι είναι λάθος να προκαλείς πόνο στους άλλους για τη δική σου ευχαρίστηση, εγώ πάντως δεν σου δίνω ελαφρυντικά.

Να ξέρεις πως εξευτελίζεις εσένα, όχι εμένα στο τέλος γιατί εγώ θα μάθω να ξεχωρίζω τους αληθινούς φίλους από τους ψεύτικους, ενώ εσύ δεν έχεις ούτε φίλους, ούτε τον εαυτό σου και θα περιβάλλεσαι από κόλακες ή δειλούς για να επιβιώσεις, όπως τα αρπακτικά.

Να ξέρεις πως η νεότητά σου θα είναι παραδομένη στη ψευτομαγκιά και στο τέλος, θα αρρωστήσεις γιατί όποιος δεν αγαπάει αρρωσταίνει και ζει σαν νεκρός. Εγώ όμως θα ζήσω γιατί θα μεγαλώσω και θα βρω τρόπους να θεραπεύσω τις πληγές μου. Να ξέρεις πως είσαι άδειος και δειλός γιατί όποιος έχει θάρρος δεν τα βάζει με αδύναμους, αντιθέτως τους βοηθά. Εγώ δείχνω φοβισμένος αλλά στο τέλος εσύ θα τρέμεις τη σκιά σου, όχι εγώ.

Να ξέρεις πως πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όποιος κάνει bullying διώκεται ποινικά και ίσως βρεθείς σε ψυχιατρείο. Εγώ θα έρχομαι μαζί σου να σου θυμίζω πως η αληθινή μαγκιά είναι η συμπόνοια, ο σεβασμός και η αγάπη.

Εσύ… Να ξέρεις, το bullying είναι για όσους επιλέγουν το λάθος, δεν έχεις δικαιολογίες, δεν έχεις τίποτα. Εγώ θα βρω τρόπο να ξεράσω εσένα από το σεντούκι του πόνου, εσύ πώς θα ξεράσεις τον ίδιο σου τον εαυτό;