Κοινωνικά

Η Αγάπη της Μάνας – Αφετηρία ή Τερματικός Σταθμός?

Η αγάπη της μάνας είναι αφετηρία ή τερματικός σταθμός. Είναι είτε πρωτόγαλα για τα αντισώματα, είτε κώνειο για την αυτοκτονία. Η αγάπη της μάνας είναι Α και Ω, δεν έχει ενδιάμεση θέση στην αλφαβήτα. Δεν έχει ούτε Θήτα ούτε ΞΙ ούτε ΨΙ.

Η αγάπη της μάνας είναι κατάρα ή ευχή. Δεν έχει ευχολόγιο με ορθογραφικά λάθη γιατί όποια μάνα αγαπήσει έστω και λίγο σωστά, το παιδί της θα της δώσει συγχωροχάρτι και θα την βάλει σε θρόνο ούτως ή άλλως. Αν δείτε ενήλικο «παιδί» να αποστρέφεται τη μάνα, τότε πιστέψτε με, αυτή η μάνα δεν αγάπησε σωστά, ούτε λίγο, ούτε περισσότερο. Απλώς δεν αγάπησε.

Η αγάπη της μάνας είναι εγκυμοσύνη που γεννάς ή εγκυμοσύνη που κάποιος θα πεθάνει στη γέννα. Δεν είναι λίγο εγκυμοσύνη, λίγο γέννα, λίγο ζωή. Η αγάπη της μάνας είναι ζωή ή θάνατος. Δεν έχει συμβιβασμούς και διαπραγματεύσεις. Ή θα γίνεις καλός αγωγός της αγάπης της ή θα την αποποιηθείς άθελά ή και ηθελημένα.

Η αγάπη της μάνας δεν είναι δεδομένη. Η μητρότητα δεν είναι απροϋπόθετο καθεστώς ύπαρξης επειδή απλά έσπρωξες να βγει κάποιος από μέσα σου. Η μητρότητα είναι κλεψύδρα που μετράει μετά τη γέννα. Είναι να μπορέσεις να βάλεις μέσα σου αυτό που σε έκανε πέρασμα για να ζήσει.

Η αγάπη της μάνας είναι ο λόγος που η γη γυρίζει ακόμα. Ή θα είναι μια μέρα ο λόγος να σταματήσει.