Κοινωνικά

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΟΤΑΝ…

1. H μάνα τους δεν τους βλέπει σαν τον εραστή τους, εκτός και εάν το καταλάβουν και την απορρίψουν έγκαιρα.

2. Μάθουν να σέβονται τη γυναίκα ακόμη και όταν εκείνη δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους. Κάθε άνθρωπος αξίζει σεβασμό ανεξαρτήτως φύλου. Μην εξαπατήσεις, μην απατήσεις, μην κοροιδέψεις. Καλύτερα ΦΥΓΕ.

3. Αντέχουν μία γυναίκα που είναι πιο παραγωγική ή βγάζει πιο πολλά χρήματα από αυτούς, έστω και για μία περίοδο. Όταν κάποιος σε ξεπερνά σε κάτι, προσπαθείς να τον φτάσεις, όχι να του βάλεις τρικλοποδιά να φτάσει εκείνος εσένα.

4. Μπορούν να έρχονται σε ρήξη με τον ίδιο τους τον εαυτό, με ό,τι συνιστά ανδρισμό για εκείνους γιατί έτσι θα διευρύνουν στερεότυπα μέσα τους και σίγουρα θα βγουν κερδισμένοι. Ο άνθρωπος είναι μία ολότητα και οποιος είναι στενόμυαλος δεν εξελίσσεται ποτέ.

5. Κάνουν έρωτα σε μία γυναίκα με τρυφερότητα, χωρίς βία, χωρίς απαξίωση ή εκφυλισμό. Ο έρωτας δεν ειναι παραμύθι γυναικών, είναι ζώσα σχέση ανάμεσα στα δύο φύλα. Οτιδήποτε λιγότερο απο αυτό γίνεται χυδαίο, υποπέφτει στην κατάσταση της χρήσης/κατάχρησης και της παραχάραξης του έρωτα. Εάν βρεις γυναίκα που -εκείνη- σε χρησιμοποιεί τότε γίνε άντρας και απομακρύνσου. Θα της δώσεις χρόνο να σκεφτεί. Ίσως αλλάξει.

6. Εκφράζονται σε ο,τι βαθύτερο έχουν μέσα τους ακόμη και όταν αυτό έχει δάκρυα, μύξες και λυγμούς. “Οι άντρες δεν κλαίνε” είναι μεσαίωνας και αφανισμός ενώ “ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΛΑΙΝΕ” είναι επανάσταση και παλιγγενεσία. Όλοι κλαίνε, ευτυχώς!

7.Δεν κλαίγονται, δεν εκδικούνται, δεν σωπαίνουν ύπουλα, δεν κρύβονται από το χάος. Οι άντρες παλεύουν, ξεσκεπάζουν τη βρωμιά, τη δυσοδία με κάθε κόστος, μπαίνουν προστάτες σε όποιον είναι ευάλωτος και στο τέλος ζουν ανάμεσα στους νικητές. Η γενναιότητα φαίνεται στον πόλεμο και πλέον τα όπλα του πολέμου είναι η αλήθεια της ψυχής μας, δεν είναι το μπαρούτι.

8. Αντιστέκονται στον πειρασμό να ικανοποιήσουν τη μαμάκα τους όταν εκείνη παρεμβαίνει παραβιάζοντας τα όρια της ταυτότητας, προσωπικότητας, επιλογών και ζωής τους. Το θέμα δεν ειναι να οριοθετήσει η νύφη την πεθερα. Το θέμα είναι ο γιος να μην αφήσει δικαίωμα στη νύφη να χρειαστεί καν να το κάνει.

9. Ακολουθούν τα ονειρά τους με πίστη και θάρρος χωρίς πολλές ενοχές, χωρίς δισταγμούς για ο,τι αφήνουν πίσω τους. Ο άντρας είναι κυνηγός ζωής όχι ερωτικών συμπτύξεων όπως έλεγαν παλιά. Η ζωή του θέλει πυξίδα και εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Αλλιώς δεν θα βγει απο το παιδικό του δωμάτιο ποτέ.

10. Ξέρουν να φεύγουν απο έναν τοξικό γάμο για να σώσουν τα παιδιά τους, δεν κρύβονται πίσω απο βολέματα και τίτλους με χωριατίλες και στίγματα. Άντρας είσαι οταν αγαπάς κάτι ανώτερο από εσένα γιατί στο τέλος… Αυτό που μας καθορίζει τελικά είναι αυτό για το οποίο θυσιάσαμε τον εγωισμό και τις ψευδεπίγραφες θεωρήσεις του εαυτού μας.