Κοινωνικά

Η Εξίσωση της Γεωμετρίας

Αν και άτυχη απο μικρή στην προχωρημένη γεωμετρία, θυμάμαι μία μεγάλη αλήθεια. Όταν ενώσεις δύο σημεία με μία γραμμή, τότε αυτή η γραμμή ειναι ευθεία και έχει τη δική της εξίσωση. Εχει την εξίσωση της επίπεδης γραμμής.

Στη ψυχολογία αυτά τα σημεία είναι η ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η πρώτη σου επιτρέπει να αγγίζεις ζωές άλλων και η δεύτερη σου δείχνει πώς. Αυτοί ειναι οι μηχανισμοί που επιτρέπουν και προάγουν την ψυχική υγεία σε παιδιά, έφηβους, ενήλικες και υπερήλικες.

Ο κόσμος υποφέρει απο όσους είναι αποσυνδεδεμένοι και εκείνους που λένε ψέματα -κυρίως στον εαυτό τους. Τα δύο σημεία που ισιώνουν τη γραμμή είναι τόσο απλά: Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Ενσυναίσθηση και αυθεντικότητα.

Ο κόσμος θα είναι πάντα ένα χαοτικό σχήμα με απρόβλεπτα καμπυλωτά γυρίσματα γιατί τίποτα στο χάος δεν είναι ποτέ ευθύ. Ο άνθρωπος όμως έχει μέσα του γεωμετρία γιατί απο νωρίς έχει “σχήματα”, εικόνες και ιδέες με συντεταγμένες για το πώς θέλει να ζήσει.

Μη ψάχνετε την εξίσωση της επίπεδης γραμμής στο σπιράλ του κόσμου. Εάν δεις άνθρωπο χωρίς ενσυναίσθηση ή αυθεντικότητα, μάζεψε τα κουβαδάκια σου και πήγαινε σε άλλη παραλία. Η εξίσωση αυτή ειναι μόνο για όσους θέλουν να ζήσουν για πάντα.