Ταξίδι

Η Πανέμορφη Λίμνη του Θανάτου

Avatar
Written by admin

Βλέποντας την πανέμορφη λίμνη Kawah Ijen, στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας, το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά της.

Αποτελεί μέρος του ηφαιστείου Kawah Ijen, από το οποίο πήρε το όνομα της και είναι το μοναδικό ηφαίστειο στον κόσμο που οι φλόγες του έχουν μπλε χρώμα.

Σχετική εικόνα

Αν είσαι τυχερός και βρεθείς εκεί κατά τις βραδινές ώρες, τότε θα απολαύσεις ένα απίστευτο, αλλά και μοναδικό θέαμα στον κόσμο.

Το θείο που βρίσκεται στα καταγάλανα νερά της, μόλις έλθει σε επαφή με τον αέρα δημιουργεί φωτιά με αποτέλεσμα όλη η λίμνη να φαίνεται ότι καίγεται και δημιουργείται, ένα καταπληκτικό και συνάμα επικίνδυνο φαινόμενο με μπλε φλόγες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Kawah Ijen, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η λίμνη Kawah Ijen προσελκύει γεωλόγους, πεζοπόρους και φωτογράφους, οι οποίοι προσπαθούν να αποθανατίσουν αυτή τη σπάνια και άκρως επικίνδυνη ομορφιά.

Ένας από αυτούς ο φωτογράφος Olivier Grunewald, φορώντας μάσκα για να αποφύγει τα τοξικά αέρια, απαθανάτισε την έκρηξη και μάλιστα για τα κατάλληλα κλικ «θυσίασε» στη λάβα δύο φακούς και μια κάμερα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Kawah Ijen, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ