ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

Η Τραμπάλα της Παιδικής Χαράς

Η Τραμπάλα – Παιδική χαρά,γεμάτη όργανα ψυχαγωγίας. Κάποιο σε πάει πάνω κάτω, άλλο σε γυρίζει να σε ζαλίσει, άλλο σε ρίχνει καταγής. Μέχρι και λαβύρινθους έχει να χαθείς!! Ανώτερο όλων η τραμπάλα. Δίνει αίσθηση απλού χειρισμού, σχεδόν βαρετού μα εκεί είναι που δοκιμάζεσαι πραγματικά.

Αν κάνεις τσουλήθρα, θα χαρείς για λίγο μα δε θα μάθεις κάτι για πολύ. Αν κάνεις κούνια πολλή ώρα θα νιώσεις να πετάς μα ξέρεις πως δεν έχεις φτερά. Σε λαβύρινθο αν μπεις, είσαι εκ του ασφαλούς γιατί όλα εκεί είναι ένα παιχνίδι και σίγουρα θα βγεις.

Στην τραμπάλα όμως…Στέκεσαι εκεί να κρατήσεις ισορροπία, να δεις τα όρια σου. Μένεις στη γη μα μπορεί και να φας τα μούτρα σου. Το κυριότερο όμως σε αυτήν… Δεν μπορείς να την κάνεις μοναχός σου γιατί κάποιον θα πρέπει να έχεις απέναντι να κοιτάς στα μάτια. Η τραμπάλα είναι σε όλα στη ζωή μας.

Παρατηρείστε… Έχει κούνιες για μικρούς, τσουλήθρες για μωρά, όλα προσαρμόζονται σε όλες τις ηλικίες. Η τραμπάλα όμως είναι μόνο μια.

Απλώς καλό είναι να έχει αντίκρυ δύο ισότιμους αντιπάλους. Μόνο έτσι έχουν ελπίδα να γίνουν ισάξιοι σύμμαχοι στη παιδική χαρά της ζωής.