ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ …….

Ω εσύ πάλλευκη σημαία που ενίοτε θυσιάζεις και τα παιδιά σου για το ανάστημα και μόνο! «Οικογένεια» λες και βάζεις καροτσάκια με μωρά και πάνες στη φωτογραφία.
Μα τι είναι η οικογένεια; Είναι τίτλοι ιδιοκτησίας και νυφικά; Χωρισμένοι, χήροι, παρένθετοι και θετοί γονείς. Οικογένεια από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το 70% των γάμων βρίθει συμβιβασμών με νυχτοπερπατήματα σε πεταμένες ζωές και επιθυμίες. Οικογένεια σκέφτεσαι με Χριστουγεννιάτικα σερβίτσια, χαρούμενα παιδιά και ίδιο επίθετο σε όλους στο τραπέζι.
Μα όχι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Οικογένεια είναι ο γείτονας, το παιδί του και η κομμώτρια που σε βάφει σε κατ΄ οίκον επίσκεψη. Οικογένεια είναι αυτός που μόλις τον γνώρισες και νόμιζες τον ήξερες χρόνια, εκείνος που έμεινε ορφανός σαν εσένα μα πλούτισε στη ψυχή από αλήθειες της ορφάνιας.
Οικογένεια είναι παιδιά χωρισμένων γονέων και ας έχουν στίγμα παθολογίας. Παθολογία έχουν οι κριτές, όχι οι κρινόμενοι. Οικογένεια είναι για πάντα οι γονείς που κάποτε τσακώθηκαν και τους άκουσε όλη η πολυκατοικία. Οικογένεια είναι όλοι όσοι απαρτίζουν τη ζωή σου, φίλοι κι εχθροί, όλοι αναπαριστούν την αλήθεια του εαυτού σου.
«Το αίμα νερό δε γίνεται» λέει το γνωμικό. Να σου πω ένα μυστικό; Τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος είναι από ΝΕΡΟ, όχι αίμα. Η συγγένεια είναι από αίμα μα το νερό θρέφει την ανθρώπινη ζωή.
Στην υγειά μας!