Ψυχολογία

” Καθρέπτης ” ………

” Καθρέπτης ” – λες κι όλοι ψάχνονται στα κομμωτήρια. Κάποιοι ψάχνουν ακόμα και στο ταβάνι μπας και πλαισιώσουν καλύτερα τον απωλεσθέντα σεξουαλικό έρωτα. ΌΧΙ, οι καθρέπτες είναι παντού κι ας μην γυαλίζει ο τόπος. Καθρέπτη θα βρεις το πρωί στην αναπνοή που θέλει οξυγόνο, καθρέπτη να πιεις και σε καφεϊνη να ξεκινήσεις το λογισμικό της ζωής σου.

Καθρέπτης έγινε και το κάπνισμα γιατί μοιάζει με πράος και συγχωρητικός φίλος που δεν κρίνει μα κάνει παρέα καλή. Καθρέπτης είναι όλα στη ζωή μας, βάλε και τον τύπο που σε κοιτάζει πονηρά, βάλε μέσα τον γυναικολόγο που όλα θα τα μάθει για σένα. Καθρέπτης και ο γείτονας που ενώ δεν μιλιέστε και πολύ, πλέον διαισθάνεται την ευτυχία σου.

Όχι, οι γυάλινοι καθρέπτες δεν είναι τίποτα μπροστά στους άλλους! Τόσο καθαροί που βγάζουν και ήχο σαν τους καθαρίσεις! Τσάμπα το καθαριστικό και η γυαλάδα. Ψάξε καθρέπτη αλλού! Γύρω σου παντού. Ο ταμίας που κουράστηκε στη βάρδια και σε κοιτάζει με μισό μάτι, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, που όταν ήταν έρωτας πετούσες μα στο ανεκπλήρωτο πέθανες ζωντανός.

Καθρέπτης και η πεθερά που της έκλεψες τον γιο, καθρέπτης το παιδί σου, που όλα όσα έγινες θα στα πετάξει στο κεφάλι, ενώ όσα δεν έγινες θα στα υπενθυμίζει κάθε μέρα. Καθρέπτης κι ο εργοδότης που πάντα θα φοβάσαι.

Καθρέπτης όλα γιατί δεν υπήρξαμε ποτέ μόνοι μας. Καθρέπτες παντού γιατί τίποτα στην αγάπη δεν κινείται χωρίς δίδυμη αδερφή. Αν δεν έχεις το θάρρος να δεις τους καθρέπτες, θα σου λείπει πάντα η μία. Η αλήθεια του εαυτού σου.

Καθρέπτες παντού σας λέω, αφήστε τα καθαριστικά και κρατήστε μολύβι και μπλοκάκι στην πόζα…