Ψυχολογία

Κρίση Πανικού

Μούδιασμα στα άκρα, ταχυπαλμία, αδόμητες σκέψεις, απροσδιόριστο άγχος και ίσως μία πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση που βιώνει ταλαντώσεις.

Οι κρίσεις πανικού είναι η σωματοποιημένη προειδοποίηση των συναισθημάτων μας, ότι κάτι αγνοούμε και δεν το φροντίζουμε. Η κρίση πανικού θα μπορούσε να ονομαστεί και κρίση εαυτού, καθώς είναι μια δόνηση μέσα μας από έναν υγιή εαυτό που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Προσπαθεί να μας επιστήσει την προσοχή σε πληγές, σε μπερδεμένα συναισθήματα, συγκεχυμένες σκέψεις και ψυχική κόπωση.

Τι κάνουμε όταν μας επισκεφθεί το τρέμουλο στα άκρα μας ή εκείνη η αναπνοή που μοιάζει με άσθμα; Επιτρέψτε στον εαυτό σας να το βιώσει. Μην ενοχοποιήσετε την κρίση. Μην βγάλατε συμπεράσματα για την νοσηρότητα σας. Όμως μην το αγνοήσετε κιόλας.

Είναι σημάδι προειδοποίησης, είναι μια υγιής και πανίσχυρη φωνή του εαυτού μας. Επιτρέψτε στις σκέψεις να ξεδιπλωθούν, αφήστε το σώμα να εκτονώσει το συναίσθημα, μείνετε εκεί και μη φοβηθείτε. Αν χρειαστείτε βοήθεια να ψάξετε τι προκαλεί την κρίση πανικού, συμβουλευθείτε ειδικό.

Και να θυμάστε, δεν είστε άρρωστοι. Είστε απλώς ευάλωτοι.