Κοινωνικά

Nα Μένεις Λίγο Μόνος……

Να μένεις λίγο μόνος, να ακούς την αναπνοή σου. Να ζεις από μέσα προς τα έξω, τα λουλούδια ποτίζονται στη ρίζα όχι στα φύλλα για να μεγαλώσουν. Να είσαι με παρέα που αν δεν φας δε σε νοιάζει γιατί σε χορταίνει με την αγάπη της, αλλιώς φάε μόνος. Να ανάψεις τζάκι και να δεις τη φωτιά να χορεύει. Κοίτα πώς καίγονται τα ξύλα, έτσι χτυπιέται ο εγωισμός στον άνθρωπο, γύρω-γύρω και στο τέλος σκορπίζεται στον αέρα να ζεστάνει το δωμάτιο.

Παίξε επιτραπέζια με τα παιδιά σου και προσπάθησε να κερδίσεις για να τσεκάρεις αν σε αντέχουν σαν γονέα που κρατάει τα ηνία ή αν όντως τα κρατάς τελικά.

Μείνε λίγο μόνος, πιάσε ξεχασμένες κιθάρες, σκονισμένα πιάνα και ρίξε λίγο ήχο, το ξύλο που πέφτει, αλλά δεν το άκουσε κανείς δεν σημαίνει πως δεν υπήρξε ή δεν έπεσε ποτέ. Αν έχεις συγγενείς που δεν σε αγαπούν έστω και λίγο μη γίνεις θήραμα να σε κατασπαράξουν στο γιορτινό τραπέζι, θα σε τρώνε για μήνες μετά από αυτό και ούτε θα το ξέρεις.

Μείνε λίγο ακίνητος να αναρωτηθείς αν εσύ οδηγείς τη ζωή σου ή εκείνη τραβάει εσένα. Είναι επικίνδυνο αν είναι μόνο ένα από τα δυο, η ζωή είναι ταγκό, δεν έχει ούτε αφεντικά, ούτε δούλους, έχει μόνο πίστα.

Να μένεις λίγο μόνος, να ακούς την αναπνοή σου.