ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

Να το κερδίσεις!

Avatar
Written by admin

Αν είσαι γονέας, μην απαιτήσεις σεβασμό. Να τον κερδίσεις. Να δώσεις χώρο στο παιδί σου να σου πει ποιος είναι, ποιος δεν θέλει ποτέ να γίνει και σε ποιον μοιάζει ήδη. Να κερδίσεις την αγάπη, δεν την δικαιούσαι επειδή γέννησες.

Να κερδίσεις την εμπιστοσύνη, δεν την έχεις εν λευκώ. «Να σέβεσαι τον πατέρα σου και…» είναι εντολή ένθεων μα δεν είναι νόμος της αγάπης γιατί δεν έχει ελευθερία.

Οι γονείς δεν δικαιούνται τίποτα επειδή απλά έγιναν γονείς σε ένα μαιευτήριο. Η μεγαλύτερη προδοσία είναι του γονέα όταν δεν αγαπάει το παιδί του, όχι του παιδιού όταν δεν αγαπάει τον γονέα. Το πρώτο είναι αφύσικο, το δεύτερο είναι συνήθως δικαιολογημένο.

Να κερδίσεις τον τίτλο του γονέα, δεν σου δόθηκε από ένα επίθετο. Στον έδωσαν δάκρυα και αίμα αν είχες να τα μοιραστείς, να τα προσφέρεις και να τα θυσιάσεις. Να κερδίσεις την αγάπη, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη επειδή εσύ πρώτα τα δίνεις, τα αξιοποιείς και τα έχεις.

Ο γονέας δεν είναι στη γέννα είναι στο μεγάλωμα, στην ανατροφή, στη γρίπη, στο συνάχι και τη δυσλεξία. Εκεί θα δεις γονείς, όχι απλά ανθρώπους. Να κερδίσεις την αγάπη των παιδιών σου, μην τη θεωρήσεις δεδομένη ούτε αυτόκλητη. Είναι λουλούδι που αν δεν το ποτίσεις δεν θα ανθίσει ποτέ.

Ο γονέας ζει ένα μαραθώνιο. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα τελείωσε ούτε αν βγήκε πρώτος. Αρκεί να μην τα παρατήσει ποτέ…