Κοινωνικά

Ο Δικός μας Σταυρός

Avatar
Written by admin

Κάποτε ένας συνάνθρωπος μας κάθε μέρα παραπονιόταν για την κακή του τύχη και για όλα αυτά που του συνέβαιναν. Είχε φτάσει στα όρια της απελπισίας. Πολλά τα προβλήματά του. Ήταν πελαγωμένος. Έτσι θεωρούσε ότι κουβαλούσε βαρύ σταυρό στη ζωή του και δε μπορούσε πλέον να τον σηκώσει.

Ένα βράδυ, πριν κοιμηθεί, παρακάλεσε το Θεό να ελαφρύνει το φορτίο του. “Κύριε, δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν αντέχω άλλο. Ο σταυρός που κουβαλώ είναι πολύ βαρύς, ασήκωτος”. Το βράδυ εκείνο εμφανίστηκε ο Κύριος στο όνειρό του. Τον οδήγησε σε ένα μεγάλο, απέραντο κήπο και του είπε: “Παιδί μου, εάν δεν μπορείς να βαστάξεις το βάρος του σταυρού σου, τότε σου δίνω το δικαίωμα να αλλάξεις τον σταυρό σου με έναν άλλον, όποιον θέλεις.”

Ο κήπος ήταν γεμάτος σταυρούς όλων των σχημάτων. Μερικοί ήταν τόσο μεγάλοι ώστε να μην φαίνονται οι κορυφές τους. Άλλοι πάλι ήταν μέτριοι. Ο άνθρωπος φανερά ανακουφισμένος απάντησε,: “Σ’ ευχαριστώ, Κύριε μου”, κι άρχισε να ψάχνει.

Τελικά, μετά από πολλές δοκιμές και όπως ο Θεός του είχε επιτρέψει, διάλεξε το μικρότερο σταυρό που μπορούσε να βρει και να σηκώσει, αφού οι υπόλοιποι ήταν πολύ πιο βαρετοί. “Θα ήθελα αυτόν το σταυρό, Κύριε” Του ψιθύρισε. “Παιδί μου, ξέρεις, αυτός ο σταυρός που μόλις έφερες εδώ μέσα είναι ο δικός σου σταυρός”, του απάντησε ο Θεός. Πρόσεξε καλύτερα το σταυρό και με μεγάλη έκπληξη, διαπίστωσε ότι πάνω του ήταν γραμμένο το δικό του όνομα!