Ταξίδι

Πομός το πανέμορφο ψαροχώρι της Κύπρου

Avatar
Written by admin

Ο Πομός είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι, που βρίσκεται, βρίσκεται 60 χιλιόμετρα μακριά από την Πόλι Χρυσοχούς, στο δρόμο για το φυσικό καταφύγιο του Ακάμα.

Είναι μικρό ήσυχο χωριό, μακριά από την ταλαιπωρία των συνηθισμένων τουριστικών θέρετρων, με την πολυκοσμία και τους θορύβους. Είναι μια από τις λίγες παρθένες περιοχές της Πάφου, με εκπληκτική  θέα τις ακτές και τις αμμώδεις παραλίες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΜΟΣ ΣΠΗΛΙΑΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το βουνό πέφτει σχεδόν κατακόρυφα στη θάλασσα, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, με τις πλαγιές να είναι κατάφυτες με πεύκα και οπωροφόρα δέντρα.

Στον Πομό  μπορείτε να απολαύσετε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα σε όλη την Κύπρο τουλάχιστον, με ένα ουρανό γεμάτο αστέρια.

Σχετική εικόνα

Ένα όμορφο μέρος για να επισκεφθείτε είναι «Η σπηλιά του Δράκου», που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το λιμάνι του Πομού. Σύμφωνα με την παράδοση, η Αικατερίνη Κορνάρο έστειλε ένα στρατηγό για να φυλάει την είσοδο της σπηλιάς αλλά και την περιοχή γενικότερα από τις λεηλασίες των Τούρκων. Οι Τούρκοι τόσο πολύ τον φοβόντουσαν που τον ονόμασαν δράκο.

Μια άλλη εκδοχή αναφέρει, ότι μέσα στη σπηλιά κατοικούσε ο δράκος με τη δράκαινα του και φύλαγαν το γλυκό νερό που αναβλύζει μέχρι σήμερα στην σπηλιά.

Σχετική εικόνα

Στο λιμάνι του Πομού, μπορείς να απολαύσεις φρέσκο ψάρι, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, ενώ ένα πανέμορφο μέρος για να επισκεφτείς είναι το Ακρωτήρι, ή το Άκρον του Πομού, η εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοπατερίτισσας, καθώς επίσης και το μουσείο φυσικής ιστορίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΜΟΣ ηλιοβασιλεμαΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ