Κοινωνικά

ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ….

Μη σχεδιάσεις τραπέζι με συγγενείς που σιχαίνεσαι, θα σιχαθείς τις γιορτές. Κάνε τον Κινέζο. Μη φοβηθείς να μείνεις μόνος σου, είναι στο φόντο του μαύρου που το λευκό φαίνεται καλύτερα. Μείνε μόνος, άκου τη σιωπή.

Μαγείρεψε το παραδοσιακό, βάλε ποτήρι κολονάτο και φάε και μόνος σου αν χρειαστεί. Αν νιώσεις πολύ μόνος, πήγαινε εκκλησία, πες Του Χρόνια πολλά, Εκείνος Γιορτάζει! Δώσε δώρο κομμάτια της ζωής σου, μην καταξοδευτείς στην αγορά, τα φώτα των καταστημάτων ΔΕΝ είναι το φως της αγάπης όσο και αν προσπαθούν να του μοιάσουν. Βάλε φαγητό σε τάπερ και δώσε σε άστεγους, μην πετάξεις ούτε ρινίδα κρέατος, νιώσε λίγο φτωχός και αναξιοπαθής, θα σου κάνει καλό.

Μην υποδεχτείς τους καλεσμένους με ακριβά ρούχα μες στο σπίτι σου, βάλε την ποδιά να σε βρουν ξεμαλλιασμένη μαγείρισσα όμως κάτσε και φάε τη γαλοπούλα μαζί τους, κάτσε μαζί τους να σε γνωρίσουν χωρίς κομμωτή. Δώσε δώρα που μετρούν για πολύ καιρό, που τονίζουν αιωνιότητα και αυτογνωσία, οχι ματαιότητα και ματαιοδοξία.

Δώσε ό,τι ειναι κατα κόσμο φτηνό μα σε σένα μοιάζει ακριβό στη ψυχή. Πάρε τηλέφωνο ξεχασμένους φίλους που χάθηκες μαζί τους μα δεν ξέρεις γιατί, θα τους βρείς πάλι στο τραπέζι των Χριστουγέννων. Βάλε στο δέντρο ένα δώρο ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Άνοιξε το σαν να είναι έκπληξη, κάνε τη μούρλα της αυτογνωσίας και δες ποιος είναι θεότρελος σαν εσένα να χαρεί να σε βλέπει να το ανοίγεις και ποιος μένει ξενέρωτος απο ορμή ζωής και αντίσταση στο θάνατο.

Κάνε ξεσκαρτάρισμα στη ζωή σου την ημέρα των Χριστουγέννων, μείνε λίγο στάσιμος, πες χρονια πολλά Στον Εορταζόμενο και δώσε στους υπόλοιπους την αλήθεια του εαυτού σου. Χρόνια πολλά σε όλους.