ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΖΩΗΣ

Πες γάμος, πες σύντροφος, πες ό,τι θέλεις. Βάλε δίπλα τη λέξη “ζωή” μόνο αυτό μη ξεχάσεις. Ο άνθρωπος ζει ζωές κι όχι στιγμές, ενώ ψάχνει ανθρώπους στιγμών και όχι ζωής. Οξύμωρο σχήμα να σχετίζεσαι με οτιδήποτε. Μία λεπτή κλωστή που εκεί ακροβατεί η ανυπαρξία και η παρουσία ζωής. Θαυμάζουμε τα αιώνια ζευγάρια που πέθαναν με διαφορά μηνός στα έσχατα της ζωής τους και ευχόμαστε να τους μοιάζαμε, να μπορούσαμε να μάθουμε το μυστικό τους.

Πόση ειρωνεία κρύβεται στο γεγονός ότι μέσα από τη ζωή μαθαίνεις το θάνατο και μέσα από το θάνατο διδάσκεται η ζωή; Ο έρωτας είναι ζωή, όχι γιατί την χρωματίζει με libido αλλά επειδή ξέρει να την υποτάσσει στην αθανασία. Αυτό που φοβηθήκαμε περισσότερο είναι ο,τι είχε τη δυνατότητα να μας αγαπήσει περισσότερο, αυτό που είχε τρόπο να μας αναστήσει ή να μας διαλύσει.

Ο άνθρωπος κάπου θα προσαρτήσει τις αισθήσεις του, το θέμα είναι ΠΟΥ. Κάποιον θα αγαπήσεις, από κάτι θα εξαρτηθείς, το θέμα είναι από που. Οι σύντροφοι ζωής είναι θαυματουργοί ταχυδακτυλουργοί, γιατί σου εμφανίζουν μαγικά όσα δεν θα έβλεπες αλλιώς, όμως η αληθινή μαγεία είναι όσα είσαι από μόνος σου που αποκαλύπτονται εμπρός σου.

Η ψυχή δεν βελτιώνεται, δεν θεραπεύεται, δεν έχει μερεμέτια. Έχει μόνο ένα πράγμα να κάνει. ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ. Είτε από σύντροφο ζωής, είτε από τη ζωή την ίδια. Ο σύντροφος είναι μεσάζοντας, δεν είναι θεραπευτής. ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ…ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ. Είναι απλώς κάτω από σκιά…