ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

Τα Μάτια της Ψυχής……

Δεν υπάρχει ο θάνατος. Ψευδαίσθηση είναι. Μην Την μπερδεύετε με την “αίσθηση” που είπε ο Αριστοτέλης πώς απαρτίζει την ψυχή. Μα δεν είναι αίσθηση ο θάνατος, γιατί δεν έχει κίνηση μέσα του. Δεν υπάρχει θάνατος γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ τον άνθρωπο.
Δεν χάνεις πατέρα ποτέ αν τον αγάπησες. Δεν αποχαιρετάς μάνα ποτέ αν την είχες μέσα σου. Μην κλαις για ψυχές που κινούνται, γιατί ακόμη και σε τάφους εκείνες ξέρουν να χορεύουν, ενώ στη γη βλέπεις άλλες που πέθαναν και δεν τους το είπε κανείς.
Μην κλαις για αποθανόντα που αγάπησες γιατί η αγάπη σου ακόμη τον καθιστά αθάνατο. Η αγάπη είναι η τροφή, ούτε η νεότητα θα γίνει ποτέ, μα ούτε και η ίδια η ζωή. Η ζωή είναι όχημα μα δεν είναι ο δρόμος. Η αγάπη είναι το μόνο που φέρνει αθανασία γιατί μέσα της έχει μνήμη. Στη μνήμη ζουν οι αθάνατοι και πεθαίνουν οι αποστεωμένοι.
Μην κλαις για όποιον αγάπησες ακόμη κι αν είδες μόνο ό,τι απέμεινε από αυτόν με τα μάτια σου. Μόνο τα μάτια της ψυχής ξέρουν ν’αποχαιρετούν ή να καλωσορίζουν για πάντα. Δεν υπάρχει ο θάνατος σας λέω, πιστέψτε με, στη γη περπατούν πιο πολλοί νεκροί απ’ όσοι έλιωσαν μέσα της.