ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΘΛΙΨΗ ……

Μη φοβάσαι να θλίβεσαι. Η θλίψη είναι εντομοκτόνο για τα περιττά, τα μπερδεμένα και τα ανούσια. Η θλίψη είναι χλωρίνη να καθαρίσει, να γυαλίσει και να λευκάνει ό,τι ήταν ψευδαίσθηση, εξαπάτηση και οφθαλμαπάτη.

Μη τρέμεις τη σιωπή του νου στη θλίψη, είναι θρόνος να σε χρίσει βασιλιά ενός πραγματικού εαυτού, που κάποτε ήθελε να βγει στην αυλή να παίξει λάστιχο και πεντόβολα μα δεν την άφησε η ιδεατή εικόνα του καθρέπτη. Μην αγωνιάτε όταν κάποιος κλαίει, το μνημόσυνο είναι για όταν δεν ξέρει να κλάψει.

Η θλίψη μαζεύει τις αισθήσεις, αναγκάζει τον ματαιόδοξο νου να κάνει αυτοκριτική και στο τέλος να βρει τη θέση του ως εκτελεστικό όργανο και όχι ως αυτό της εξουσίας. Η θλίψη αναγκάζει τον άνθρωπο να ψάξει την αλήθεια σε κατάσταση λήθης του σώματος, σε καταστολή της φαντασίας και στο τέλος με θρίαμβο την αλήθεια. Αλήθεια = άρση της λήθης, άρση της ταφόπλακας που σε βάζει καθημερινά ο κόσμος για να σε κάνει όμοιο του και στο τέλος να σε πετάξει. ΟΧΙ λοιπόν!

Η Θλίψη είναι σύμμαχος και μεγάλος διδάσκαλος ζωής και ψυχής. Πάρτε χαρτί και μολύβι, ακούστε τον ψίθυρο από το δάκρυ, μυρίστε τον ιδρώτα της σιωπής και στο τέλος βγείτε από τους σπασμένους καθρέπτες.

Η κατάθλιψη είναι γέφυρα με φάρο να την περάσεις λίγο λίγο, βήμα βήμα έστω και με τρέμουλο στη ψυχή, μα μη σε νοιάζει. Θα σε αποζημιώσει με γνώση στο τέλος.

Και ας μην αναφέρω καν πόσα αστέρια θα πέσουν για σένα όσο θα περνάς τη γέφυρα!