ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το εκκρεμές ….

Το εκκρεμές: Δύο είναι οι σιδερένιες μπάλες που κρατούν ομήρους τα παιδιά. Το ψέμα και η εγκατάλειψη. Μπάλες ασήκωτες που κατατρώγουν σάρκες εκείνων των πλασμάτων, που όταν τα γεννήσαμε τρομάξαμε κι εμείς με τον εαυτό μας γιατί δεν ξέραμε πόση αγάπη είχαμε να δώσουμε.

Όλοι οι γονείς προσπαθούν να φτάσουν το παιδί τους +1 σκαλοπάτι από εκεί που έφτασαν οι ίδιοι. Ψέμα και εγκατάλειψη γίνονται εκκρεμές που το ένα από έξω προς τα μέσα και το άλλο από μέσα αποδομούν τη ψυχή ενός παιδιού. Ψέμα είναι να τους πεις πως μία ψευτοσχέση είναι γάμος κι η εγκατάλειψη είναι να φύγεις στα δύσκολα από τη ζωή τους.

Το ψέμα μπερδεύει τον εγκέφαλο και δηλητηριάζει το συναίσθημα και η εγκατάλειψη μουδιάζει το συναίσθημα και συγχύζει τη σκέψη. Όχι δεν χαϊδεύω αυτιά των χωρισμένων, όποιος χώρισε έχει πολλά μαθήματα να περάσει στο πανεπιστήμιο του εαυτού του. Ακριβώς όπως αν θα έμενε παντρεμένος. Αλλάζει μόνο ο τίτλος του πτυχίου, όχι η δέσμευση για σπουδή.

Το μόνο πράγμα που δεν αντέξαμε ήταν το ψέμα και η εγκατάλειψη. Το ένα σε κακοποιεί με την παρουσία του και το άλλο με την απουσία του. Ο θάνατος δεν είναι εγκατάλειψη, ο χωρισμός δεν είναι. Εκκρεμές είναι οτιδήποτε αντιβαίνει στη φύση του ανθρώπου. Είμαστε φτιαγμένοι από αγάπη και αλήθεια. Μόλις το δούμε αυτό, είναι εύκολα τα μαθηματικά μετά…