ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΟ

Μη γελιέσαι, είμαι τρομαγμένος κι ας φαίνομαι ψύχραιμος. Είναι όλα καινούρια και εγώ θα πρέπει να ξαναποδείξω ποιος είμαι από την αρχή. Στο δημοτικό ήμουν πρώτος τώρα είμαι πάλι τελευταίος. Μην εφησυχάζεις αν ήμουν άριστος μαθητής στο δημοτικό, μπορεί τώρα να έχω δυσκολία σε μάθημα που δεν υποπτεύεσαι γιατί μου είναι πρωτόγνωρο ή αδιάφορο.

Μη θεωρείς δεδομένο πως είμαι το ίδιο παιδί που τελείωσε το δημοτικό, γιατί κάθε μέρα στο γυμνάσιο μετράει σαν δέκα για μένα που μεγαλώνω και προσπαθώ να ανήκω κάπου αυτόνομα και με την αξία μου χωρίς να με υπερασπίζεσαι κάθε στιγμή. Μη με αφήσεις να είμαι ελεύθερος σε όλα, γιατί η εφηβεία που μπαίνω θέλει όρια απλώς τα θέλει με περίσσιο σεβασμό.

Αν με δεις να γίνομαι κλειστός προσπάθησε να με πλησιάσεις, σίγουρα κάτι προσπαθώ να διαχειριστώ μόνος μου αλλά να επιμένεις όσο και αν σου κλείνω την πόρτα. Χάσε μάχες για να κερδίσεις τον πόλεμο. Η μάχη είναι μία μικρή μου ασυνέπεια, ο πόλεμος είναι η ακεραιτότητα του χαρακτήρα μου και η εμπιστοσύνη μου στα λόγια σου.

Μην ξεχνάς πώς ήσουν εσύ στο γυμνάσιο, έβλεπες τους καθηγητές είτε σαν θεούς είτε διαόλους ανάλογα με το πόσο άντεχες να δεχτείς την ατέλεια τους. Μην με προστατεύσεις αν εκθέσω τον εαυτό μου όμως μείνε λίγο κοντά, δείξε μου πως με παρακολουθείς και ας είναι με κιάλια.

Αν δεις μαθησιακή δυσκολία ψάξε να βρεις γιατί, δεν υπάρχει παιδί που δεν παίρνει τα γράμματα, υπάρχει μόνο παιδί που δεν του έμαθαν να μην τα φοβάται. Μην με σχολιάσεις μπροστά σε άλλους ό,τι και αν κάνω γιατί πλέον, έχω μολύβι και γόμα στο χέρι μου, εγώ καταγράφω τα λάθη μου, εγώ τα σβήνω, εγώ τα συγχωρώ αν μπορέσω, εγώ τα κρατώ για πάντα στο σεντούκι της τελειοθηρίας μου. Μίλα για μένα με σεβασμό και απόλυτη επιφυλακτικότητα για το ποιος είμαι.

Είμαι γυμνασιόπαιδο και όλα ξεκινούν ΠΑΛΙ από την αρχή. Όπως τότε… Στην ημερομηνία γέννησης.