ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΟ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΕ ΑΙΤΙΑ

Αν βάλεις τη λέξη «διαζύγιο» δίπλα στο «4», μπορείς να ανησυχείς εξίσου το ίδιο και για τις δύο λέξεις καθώς η δεύτερη δεν είναι μόνο ένας απλός αριθμός. Η ηλικία των 2-5 έχει πολλή αναστάτωση μέσα της. Δοκιμάζω τα όρια της μαμάς και του μπαμπά επειδή έτσι μόνο θα μάθω τα δικά μου. Θα εκφράσω όλα τα αδόμητα συναισθήματα μέσα μου και θα σας αναγκάσω να κοιταχτείτε στον καθρέπτη ξανά και ξανά απορώντας αν είμαι όντως παιδί σας. Το 4χρονο είναι επαναστάτης μα ΈΧΕΙ αιτία. Πρέπει να δει πόσο αντέχει ένας γονέας να γίνει γονέας με ανάστημα, να μην φοβηθεί να επιβάλλει το ΌΧΙ και να γίνει ολοένα και καλύτερος.

Τα όμορφα και απρόβλεπτα πλασματάκια των 4 ετών έχουν σύμφυτη την αναστάτωση με την συναισθηματική ευφυϊα μόνο που αυτά παρουσιάζονται σε πρωτόλεια μορφή. Πετάω πράγματα στο πάτωμα για να διχάσω προσωπικότητες με σκοπό να τις ενώσω εκ νέου. Μην φοβηθείτε το 4χρονο που θα σας προκαλέσει να το οριοθετήσετε.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ! Εκεί θα διαπιστώσετε μεγαλύτερη σφοδρότητα στην ανάγκη του να ανακατέψει την τράπουλα επειδή μέσα του ένας διαχωρισμός το «γαργαλάει» και το αφήνει μετέωρο. Τα παιδιά χωρισμένων γονέων αποπειρώνται πολλές φορές να ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ διχάζοντας τους γονείς. «Θα το πω στον μπαμπά κι εκείνος θα μου το πάρει το παιχνίδι!»

Μην αφήσετε κανένα νεκρό κύτταρο του ΕΓΩ σας να δαπανηθεί στον φόβο πως μεγαλώνετε ένα χειριστικό παιδί. ΌΧΙ. Είναι ένα παιδί που ψάχνει την αλήθεια. Απαντήστε με πολλή ψυχραιμία «Κάνε ο,τι θέλεις καλέ μου» και συνεχίστε την ημέρα σας. Τα 4χρονα που διχάζουν, αν αντιμετωπιστούν με νηφαλιότητα θα γίνουν οι ενήλικες που θα ενώνουν.