Κοινωνικά

Ζήσε…..

Ζήσε απο μέσα προς τα έξω, αν δεν φοράς καλό εσώρουχο τί να το κάνεις το παλτό; Κάνε ερωτήσεις που κρύβουν άλλες μέσα τους, άσε τις επιφανειακές. Αν ρωτήσεις “Πώς είστε;” είναι απλό, αν ρωτήσεις “Πώς είστε σήμερα;” αρχίζει και βαθαίνει. Αν ρωτήσεις “Πώς είστε μέσα σας;” τους τίναξες τα μυαλά στον αέρα!

Πες καλημέρα κάθε μέρα, όχι γιατί θα ειναι καλή αλλά γιατί θα πάρεις τα διδάγματά της όσο κακή και αν καταλήξει να ειναι. Δες τους ανθρώπους σαν πρόσωπα, όχι αντικείμενα. Τα αντικείμενα βρίσκονται απέναντί σου, μόνο τα πρόσωπα μπαίνουν μέσα σου. Δώσε δωρεάν κάτι, χρόνο, χαμόγελο, συμβουλή, χάδι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Μάθε να δίνεις δωρεάν γιατί αλλιώς κάηκες, απο το “τζάμπα” δεν έχει τόκο, ενώ απο το κάτι έχει τοκογλυφία.

Αναποδογύρισε το τραπέζι ή το κρεβάτι αν κάτι σε χαλάει, αν κάτι σε μπερδεύει ή σε προδίδει. Τράβα το σεντόνι και μη φοβάσαι το τέρας που μπορεί να εμφανιστεί. Αν δεν δεις το τέρας μέσα σου δε θα το κάνεις θηρίο, κι αν δεν το κάνεις θηρίο δεν θα το ημερέψεις ποτέ. Ο άνθρωπος δεν ειναι ζώο. Είναι τέρας που επέλεξε να ημερέψει το εγώ του.

Τα ζώα δεν ήταν ποτέ θηρία γιατί δεν έγιναν ούτε τυφλοπόντικες, ούτε βρυκόλακες σε άλλους στο είδος τους όπως ο άνθρωπος εγινε στον εαυτό του. Ζήσε τους φόβους σου, βάλε μικρό λαμπάκι να σε συντροφεύει αν τρέμεις το σκοτάδι και πες του καληνύχτα κάθε νύχτα, ευχαρίστησε το που υπάρχει και να δεις που μία νύχτα θα το κλείσεις και αυτό. Ή αυτό θα κλείσει εσένα τελικα γιατι να ξέρεις, ΕΙΣΑΙ ΟΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΘΥΣΙΑΣΕΙ. Αλλιώς θα φοβάσαι το σκοτάδι και δεν θα ξέρεις καν γιατί.

Ζήσε… Η μόνη πραγματική απώλεια του ανθρώπου ειναι η ψευδαίσθηση του πως δεν είναι κοινωνός της αγάπης μέσα του.