ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ…….!!!!!!

Η σχέση με τον εαυτό μας είναι όπως κάθε άλλη σχέση. Θέλει πρώτο ραντεβού, συζήτηση και διάθεση για συνέχεια. Θέλει εμπιστοσύνη, ακρόαση και εσωτερική έκφραση. Μην την θεωρείτε δεδομένη λόγω εγγύτητας. Μπορεί το μυαλό να απασχολεί άλλο επίπεδο συνειδητότητας από την καρδιά, όμως είναι αμφότερα τα μέλη υπόλογα στο ίδιο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο νους κρατά σημειώσεις μα η καρδιά βιώνει.

Η σχέση με τον εαυτό μας είναι αιώνια, έχει αιώνια αγάπη, επιείκεια και απέραντη ζεστασιά. Μην μπερδευτείτε όμως. Δεν το ζουν όλοι αυτό. Γιατί; Γιατί έγιναν αυτοεξόριστοι κάτοικοι της ψυχής τους. Απομόνωσαν και κατέστησαν άγνωστα όλα όσα ρέουν μέσα στο αίμα τους. “Το αίμα νερό δε γίνεται” λέει ο θυμόσοφος λαός για τους συγγενείς. ΔΙΑΦΩΝΏ. Μερικές φορές το νερό είναι πιο θρεπτικό από το αίμα. Όμως όντως! Το αίμα που ρέει μέσα μας είναι ΜΟΝΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!

Ξυπνάς λοιπόν… Είπες καλημέρα ή απαίτησες κάτι ευθύς αμέσως από τον εαυτό σου; Όταν σου ούρλιαξε ότι μια παρέα που λέει σαχλαμάρες τον ενοχλεί, φρόντισες να απαλλάξεις τον εαυτό σου από άδειασμα ψυχής; Πληγώνεις κάποιον. Ρώτησες τον εαυτό σου γιατί; Πίστεψες ότι έχεις κάποιον εκεί μέσα που θα σου πει πολλά ή τα αναζήτησες σε άλλους που παλεύουν με τα λίγα έως και τα ψεύτικα;

Η σχέση με τον εαυτό μας είναι σπουδαία θωράκιση απέναντι στην απαράδεκτη κοσμική πραγματικότητα. Ο κόσμος σε κομματιάζει για να πάρει λειτουργίες από εσένα ενώ ο εαυτός σου σε ενώνει για να υπάρξεις ολόκληρος ακόμα και αν δεν λειτουργείς όπως θα ήθελες.

Σταμάτα να τρέχεις πίσω από ανθρώπους που σου συντηρούν μια εξιδανικευμένη αυτο-εικόνα, μείνε με όσους έχουν σχέση με το δικό τους εαυτό γιατί μόνον έτσι θα γνωριστείτε αληθινά. Δυστυχώς οι άνθρωποι ξεκινούν την ενήλικη ζωή τους σε σχέση με τους άλλους για να φτάσουν στον εαυτό τους ενώ είναι το αντίστροφο.

Αν ο αθλητής δεν έχει αφετηρία, όπου και αν φτάσει δεν θα ξέρει πόσο έτρεξε.